Spor
  • 14.10.2016 01:04

Samsunspor’un yöneticisi gazeteciye saldırdı

Samsunsporlu yönetici, yaptığı bir haber nedeniyle yerel bir gazetenin spor müdürünü antrenman sahasından hakaret ederek yaka paça atmak istedi. Diğer gazetecilerin de araya girmesiyle gerginlik büyümeden önlendi. Hakarete uğrayan gazeteci savcılığa şikayette bulunurken, 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti'de olayı kınadı.

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor’un bugün Nuri Asan Tesisleri’nde yapılan antrenmanında bir yönetici gazeteciye saldırdı. Samsunspor Yönetim Kurulu Üyesi Fazlı Abdik, yerel bir gazetede spor müdürü olan Fatih Tutar’a, iddiaya göre yaptığı bir haber nedeniyle önce sözlü saldırıda bulundu, ardından da yaka paça tesislerden dışarı çıkarmak istedi. Olay, diğer gazetecilerin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Olayın ardından hakarete uğrayan gazeteci savcılığa suç duurusunda bulundu.

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mahmut Erdoğan da olayı kınadığını belirten bir açıklama yaptı. Erdoğan yazılı açıklamasında, “Samsunspor hepimizin ortak payesi. Tüm Samsun halkının istediği tek ortak değer Samsunspor’un hak ettiği yerlerde, yani Süper Lig’de olması. Bu uğurda birçok bedeller ödenmesine rağmen, sanki Samsunspor kendi şirketiymiş gibi davranan yöneticilerin tutum ve davranışları bizleri üzmektedir. İçerisinde bulunduğu maddi sorun ve sıkıntılarla uğraşan kulübümüz, bir de kendi içimizde yaşanan sorunlararla enerjisini tüketmemelidir. Samsunspor idmanı için bugün Nuri Asan Tesisleri’ne giden Gazete Gerçek Spor Müdürü Fatih Tutar bir anda Samsunspor yöneticisi Fazıl Abdik’in saldırısan maruz kalmıştır. Gazete Gerçek Spor Müdürü Fatih Tutar’ı kolundan çekiştiren ve Nuri Asan Tesisleri’nden çıkartmaya çalışan Fazlı Abdik’in kendisi hakkında yapılan bir haber nedeniyle Fatih Tutar’a tepki gösterdiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Görevi sadece halkın haber alma özgürlüğü adına gece demeden, gündüz demeden çalışan meslektaşımıza karşı takınılmış olan bu tavrı kınıyoruz. Meslektaşımızın bu konu ile ilgili savcılığa yapmış olduğu suç duyrusunun ve meslektaşımızın bundan sonraki idmalarda karşılaşabileceği durumların takipcisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

detay-2

detay-3

Güncellenme Tarihi : 13.10.2016 23:42

İLGİLİ HABERLER