Spor
  • 27.6.2012 15:14

Şenes Erzik : 'Artçı şoklar sürebilir!..'

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Ankara'da yapılan genel kurulunda kürsüye çıkan Şenes Erzik çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konuşmasına başlarken sitemkar ifadeler kullanan Erzik, "3 Temmuz'da başlayan süreç, futbolun içindeki tüm kimlikleri çok önemli şekilde etkiledi. Bir sene geçmesine rağmen etkileri geçtiğimiz haftaya kadar devam etti. Ama bir süre daha artçı sarsıntılar devam edebilir. Hep beraber Başkan Demirören'in taahütlerinin altına imza atmamız gerekiyor. Yaşananlardan ben de fazlasıyla etkilendim. Bu bir yılda neler yaşanmadı ki? Görevimi sorgulayanlar oldu. Söylenenleri hep içime attım. Gün güzel oyunumuzun içindeki zararlı alışkanlıklardan kurtulmak, gelecekteki Türk futbolunun planını yapma günüdür. Birbirimizi UEFA'ya şikayet etmekten vazgeçmemiz, mail yoluyla şuçlamaktan vazgeçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü o mailler benim gözüme sokulurcasına gösterildi. benim düştüğüm durumu anlamanızı diliyorum. Her türlü gayreti göstereceğime söz veriyorum. FIFA'daki görevimin sona ereceği 2013 ve UEFA'daki görevimin biteceği 2015 yılında yerime birisini hazırlamanızı rica ediyorum" diye konuştu.
 

'BU İŞ BİTTİ' DEMEDİM

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, Fenerbahçe'nin UEFA tarafından Şampiyonlar Ligi'ne davet edilmesiyle ilgili olarak NTV Spor'un sorularını yanıtladı. "Bu iş bitti" diye bir şey söylemediğini belirten Erzik, "Bekleyin, UEFA'dan ne açıklama gelirse odur' dedim" dedi. UEFA'nın son sözün Disiplin Kurulu'nda olduğuna yönelik açıklamasını yorumlayan Erzik, "Aynen, açıklama net. UEFA'nın açıklaması çok net. Büyük bir mutlulukla gördüm ki, basın organlarında tercüme tam yapılarak bütün maddelerin deşifresi yapılmış" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN MEN EDİLME İHTİMALİ YOKTU

Erzik, süreç içinde Türkiye'nin Avrupa'dan men edilme ihtimaliyle karşı karşıya kalma durumunun hiç olmadığını söyledi.

TARAF OLDUĞUM İÇİN SUSKUN KALDIM

'Neden suskun kaldınız?' sorusunu yanıtlayan Erzik şunları kaydetti: "Konumum itibariyle tarafım. Ben TFF Başkanlığı yapmış bir insanım. UEFA'daki görevlerim itibariyle Platini'den sonraki ikinci adam olarak görevlerim var. Bütün görevlerin sorumluluğu içinde bu konularda en son konuşabilecek kişi benim. Tarafım çünkü Türk'üm"

TFF'YE ADAY OLMAMAK KENDİ KARARIM TFF

Başkanlığı'na aday olmamasının kendi kararı olduğunu belirten Erzik, UEFA sorumluluklarını gözardı edemeyeceğini ifade etti.

MAIL VE FAKSLAR HOŞ OLMADI

UEFA'ya çok sayıda mail ve faks gönderildiğini hatırlatan Erzik, UEFA'nın sitesinin kilitlenmesinin ülke adına hoş olmadığını kaydetti
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 17:05

İLGİLİ HABERLER