Spor
  • 19.10.2016 00:58

Şenol Güneş italya'da net konuştu

Beşiktaş'ın tecrübeli hocası Şenol Güneş, Napoli karşılaşması öncesinde Gökhan İnler ile birlikte basının karşısına geçti.

Şampiyonlar Ligi’nde Napoli ile karşılaşacak olan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Siyah-beyazlı takımın tecrübeli hocasının açıklamalarını sizler için derledik. Güneş kadro konusunda ipucu vermezken basın toplantısına beraber katıldığı Gökhan İnler’in de iyi durumda olduğunu ancak maç performansı olarak eksik kaldığını belirtti. Napoli’den korkmadıklarını açıkça dile getiren Beşiktaş’ın tecrübeli hocasının sözleri şöyle;

“Genelde ambiyansın iyi olduğunu görüyorum. Kendimi İstanbul’da gibi hissediyorum. Trafikte bile değişiklik yok. Grubun lideriyle oynayacağız. Hücum zenginliği iyi olan bir takımla karşılaşacağız. Bu sezon karşılaşacağımız en güçlü takımla karşılaşacağız.Alacağımız puanlarla grupta biz de avantajlı olmak istiyoruz. Kendi oyunumuzu oynayarak sahadan galip ayrılmak istiyoruz.

Gökhan İnler’in ayağındaki sakatlık Akhisar Belediyespor maçında oldu. Sonraki maçlarda oynadı ancak ağrılar hissetti. Antrenmanda çalışması gayet iyi. İyi olmasına rağmen maç performansı olarak belirsiz. Ağrıları azaldı. Tecrübeli ve iyi bir futbolcu. Bizde de iyi başlamıştı ancak şanssızlık yaşadık. İnşallah yarın dostça bir maç olur ve Gökhan da görev alırsa en iyisin yapacağına inanıyorum.

“İKİ MAÇI DA KAZANABİLİRDİK”

Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız iki maçı da kazanabilirdik. Birinde ilk yarı diğerinde ikinci yarı eksik kaldık. Napoli ile ne olacağını yarın göreceğiz. O yüzden kendimizi tam olarak değerlendiremiyoruz. Rakip topu aldığı zaman hızlı bir şekilde hücuma çıkmak istiyorlar. En iyi ne olur yarın göreceğiz. Kim daha iyi yarın göreceğiz.

Rakibin forvetine baktığınız zaman; Milik yeni transfer olmasına rağmen iyi uyum sağladı ama sakatlığı nedeniyle oynayamayacak. Onun yerine Manolo Gabbiadini var. Mertens hızlı ve yetenekli oyuncu. Kanatları iyi kullanabilen bir rakiple karşılaşacağız. Zaman zaman zorlanabileceğiz. Belki diğer maçlara göre farklı bir taktiğimiz olabilir.

“NAPOLI İYİ TAKIM AMA KORKMUYORUZ”

Aboubakar gol atmadı ama yarını bekledi herhalde… Kimin oynayacağından çok birlikte ne yapacağımızı göreceğiz. Kayseri’dekiyle buradaki oyun tarzımız farklı olacak. Oyuna göre maç içerisinde değişiklik olacaktır. İyi başlayıp, iyi bitirmek için bütün oyuncuları kullanmak istiyoruz. Napoli iyi takım ama korkmuyoruz. Kimse de korkmasın. Futbol keyif oyunudur keyif almak için çalışacağız.

Trabzonspor ile Şampiyonlar Ligi’nde oynadığımız sezonda Inter’i yenmiştik ama kılpayı gruptan çıkamamıştık. Umarım benzeri olacaktır ve kazanıp geri döneceğiz.”

asey

GÖKHAN İNLER’İN AÇIKLAMALARI

“Güzel bir maç olacağına inanıyorum. Tekrardan Napoli’ye döndüğüm için mutluyum. Napoli grubun favorisi, iyi bir futbol oynuyorlar. Biz Beşiktaş olarak oyunumuzu sahaya yansıtacağız. Yarınki maçta Napoli için büyük bir baskı olacaktır. Son 2 maçlarını kaybettiler çünkü. Bu atmosferde maça iyi başlamamız lazım. Yoksa Napoli kendi oyunuyla baskılı bir futbol oynayabilir. Bizim ilk dakikadan itibaren baskılı olmamız gerekiyor.

İtalyan gazeteci: Seni biraz korkmuş görüyorum, endişeli misin?

Gökhan İnler: Senin de ellerin titriyor. Bu sorudan sonra yarınki maça daha çok konsantre olacağım. Buradan olmaktan dolayı mutluyum. Napoli karşısında en iyi futbolumu sergileyeceğim.

Napoli’de heyecan hissettiğim ilk an Şampiyonlar Ligi’ne çıktığım ilk maçta taraftarların çılgınca desteğiydi. Napoli’de güzel işler yaptığıma inanıyorum. Buraya galip gelmeye geldik. Elimizden geleni yapmamız gerekiyor.”

Güneş’in basın toplantısından önce yayıncı kuruluşta yaptığı açıklamalar şöyle;

“Napoli güçlü bir ekip, grubun da favorisi. Zaten 2 maçta 6 puan aldılar. Güçlü, hızlı ve teknik oynayan bir takım. Kazandığı veya kaybettiği maçlarda oyun felsefesini aynı olarak sahaya yansıtıyor. Benfica maçında 4 gol attığında 3 golü duran toptan attı. Oyun anlayışlarına bakacağız. Bizim için test maçı olacak. Her iki Napoli maçları bizim için ileriye dönük ‘Ne yapacağız’ anlamında önemli… Buradan puanla ayrılırsak önümüzü daha rahat görebiliriz. En kötü ihtimalle maçın sonunda neleri eksik yaptığımıza bakacağız.

Mertens, Insigne kısa ve hızlı oyuncular. Milik de sakat. Oyun yapılarında değişiklik olacağını sanmıyorum. Manolo Gabbiadini’nin oynayacağını düşünüyorum.

Gökhan İnler’in durumu maç günü belli olacak. İyi başlamıştı, bizim için önemli bir isim. Antrenmalara çıkıyor ama maç ve antrenman temposu olarak takımdan ayrı kaldı.”

screenshot_2

Güncellenme Tarihi : 18.10.2016 23:21

İLGİLİ HABERLER