Spor
  • 20.2.2018 00:48

Şenol Güneş: Mucizeyi gerçekleştirmek istiyoruz.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Gary Medel, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki Bayern Münih maçı öncesi Aillanz Arena'da basın toplantısı düzenledi..

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında yarın Bayern Münih'e konuk olacak olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş mücadele öncesi düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

"FUTBOL MUCİZESİ YAPMAK İSTİYORUZ"
Tarihi olan bir kulübe karşı oynayacaklarını belirten Güneş, "Yarın oynayacağımız maç güçlü bir takımla olduğu için ayrı bir atmosfer olacak. Tarihi olan bir kulüp. Başarıları olan, Real Madrid ve Milan'dan sonra Şampiyonlar Ligi'nde en çok şampiyon olan takım. Bu sezon sahasında hiç maç kaybetmeyen bir takım. Kulüp, uluslararası arenada bakıldığında en üst seviyedeki takımlardan. İşimizin zorluğunu biliyoruz. Buna olumsuz bakmayacağız, kendi futbolumuzu oynayıp sonuç almaya çalışacağız.. Yarın da öyle olacak. Futbol sürprizlere açık bir oyun. Aynı zamanda mucizlere var İkisini de yapmak isteyeceğiz en önemlisi işimizi iyi yapacağız. En önemlisi rakibimniz karşısında gücümüzü görme şansı göreceğiz. Atacağımız gol ve goller bize büyük avantaj getirecek. bu zorluğu aşacak bir oyuncu kadromuz var.

HEYNCKES'E TEŞEKKÜR
Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes'in Beşiktaş'ın en büyük sırrı antrenörü sözleriyle ilgili Güneş: "Bize karşı böyle olumlu bakanlara teşekkür ederim. Gruptan namağlup çıktık ama karşımızda da yoluna namağlup devam eden sadece 1 beraberlik alan bir takımla oynayacağız. Hocaları Heynckes hem oyunculuğunda, hem hocalığında başarılarla dolu bir kariyeri var. Önemli bir kişilik. Övgüler karşılıklı olur ama yarın oynanacak futbol gerçek olacaktır. Maça gelecek futbolseverlerin keyif alacaĞI bir futbol oynamasını diliyorum."

"BAYERN'İ ÖNDE KARŞILAYACAĞIZ"
Bayern'in kadrosu genelde belli 1-2 oyuncu değişikliği olabilir. 2 kadrosu da bu yarışta başarılı olabilecek bir kadro. Defanstaki dizilişi belli. Süle, Boateng, Hummels'ten ikisi olur. Hücumda Robben, Ribery ve Lewandowski'nin 3'ü oynar, ekstradan Coman'ı koyabilir diye düşünüyorum. Orta sahada James Rodriguez, Vidal, Müller, buraya girebilecek oyuncuları var. Kim oynarsa oynasın fark etmez. Hücum anlayışınızla oynayan bir takımız. Bu maçta savunmayı önde yapmak istiyoruz. Bizim için test olacak. Hem de iyi sonuç beklediğimiz bir oyun oynamak istiyoruz.

"HERKESİN BEKLEDİĞİ KADRO ÇIKAR"
Süprizimiz yok. Buraya 21 oyuncuyla geldik onların içinden bir 11 seçeceğim. Herkesin beklediği 11 çıkacak maç içerisinde oyuncu değişikliği olabilir. Geçmişi konuşmanın anlamı yok yarını yaşayacağız biz.

"BUGÜNE KADAR BAYERN MAÇINI KONUŞANLAR, MAÇ GÜNÜ GELİNCE BAŞKA ŞEYLER KONUŞMAYA BAŞLADI"
Hafta başında puan kaybı ve hakem kararları bizi olumsuz etkilemedi. Ortalığı toz dumana karıştıranlar sonra sorunu kim çıkardı diye konuşmayı çok seviyor bizde.Bayern Münih maçı gelene kadar Bayern Münih maçını konuşanlar, Bayern Münih geldiği zaman başka şeyler konuşmak istiyor. Bizdeki futbol kültürümüzü değiştirmek en büyük temennimdir. Almanların en büyük başarısının da bu olduğunu düşünüyorum.

Burada kazanmak öncelikle. sonra gollü beraberlik bizim için büyük avantaj olur. Futbolda oynanan oyunun karşılığı dünyanın sonu değildir. Kazanırsanız dünyada her şeyi yaratmış olmazsınız. Yarın da en iyi oyunumuzu oynayıp karşılığını almak istiyoruz.

"İLK DEFA FAVORİ DEĞİLİZ"
"İlk defa kendimizi favori görmüyoruz ve bunu söylüyoruz. Almanya olduğu için bunu söylüyoruz. 3 yıldır her yerde oynadık. Onların favori oluşu Almanya'nın gerçeğinden kaynaklanıyor. Almanya milli takımı ve Bayern Münih gerçeği var. Oyuncu kalitesinin yüksek olmasının yanların iş ciddiyetleri var. Rakip ve oyun ne olrusa olsun yapılması gerekeni yapıyorlar. Biz de zam nzaman bunu yapmaya çalışıyoruz ama çevremizden kaynaklanan etmenlerden ötürü futbol kültürümüzü geliştirmekten zorlanıyoruz. Bizim çok daha falz yetenekli oyuncularımzı var ama eğitimde ciddiyette sıkıntılarımız var. Dağdaki çiçeğe benziyoruz buradan bir şey üretmeye çalışıyoruz o yüzden yarın alacağımız iyi sonuça bile bizim futbol kültürümüzün Almanya'dan yüksek olduğunu göstermez.

Bayenr Münih'le dünyanın neresidne oynarsanız oynayın sizden önde görünüyor. Biz de onalra karşı oynamaktan keyif oalıyoruz.

MEDEL'i AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI

-Bizim için zor olacak çok akıllı bir oyun oynamamız lazım. İyi bir grup oynadık birinci olarak çıktık. Büyük takımlara karşı oynadık. Yarın stanbul'daki rövanşa avantaj taşımak istiyoruz.

-Büyük takımlara karşı oynayıp gruptan birinci olarak çıktık. Biz çok pozitif düşüncelerle buraya geldik. Bu maçları da kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz.

- Ben her pozisyonda oyayabilirim. Defansta da orta sahada da oynayabilirim. Hocam beni nerede oynatırsa orada oynayabilirim.

- Arturo Vidal'le milli takımda beraber oynuyoruz fakat yarın rakibiz. Herkes kendi kulübü için savaşacaktır. Bayern Münih çok büyük bir takım biz ama abartmamıza gerek yok yarın çıkıp topumuzu oynayacağız.

- Vagner Love Türk ligini öçok iyi tanıyor. İyi bir başlangıç yaptı. bütün tecrübesiyle Beşiktaş'ın gücüne güç katacaktır.

- Çok önemli maçlar bizim için mental olarak çok güçlü olmamız lazım. Bizim için en önemlisi ilk olarak yarınki maçımız. Fenerbahçe maçları ondan sonra gelecek. Şuan için Fenerbahçe'yi düşünmüyoruz. Düşündüğümüz maç Bayern Münih.

.

Güncellenme Tarihi : 19.2.2018 23:18

İLGİLİ HABERLER