Spor
  • 30.8.2016 14:48

Sigthorsson, Nigel De Jong ve Denayer Galatasaray'da

Galatasaray 24 saatte 3 transferden birden yaptı

Galatasaray, son 24 saatte üç önemli ismi birden kadrosuna katarak adeta transfer şov yaptı!

Galatasaray, transfer sezonunun son gününde 3 transferi birden bitirerek adeta 100 metre finali gibi bir hızla renklerine kattı.Sarı-kırmızılı kulüp forvette Eren Derdiyok'a alternatif olarak getirttiği İzlandalı golcü Sigthorsson'u bu sabaha karşı İstanbul'a getirdi. Fransa'nın Nantes Kulübü'nden kiralanan golcü oyuncu sağlık kontrolünden geçti.

Sigthorsson bugün kendisini Galatasaraylı yapan imzayı atacak ve İzlanda Milli Takımı'nın Grup eleme maçı için takımının kampına katılacak. Galatasaray bu transferi 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle TFF kurulları kapalı olduğu için yarın sabah resmiyete dökecek.

Galatasaray ön libero transferinde de Tiote'nin sağlık kontrolünü raporlarının olumsuz çıkması sonrasında Hollandalı Nigel De Jong'nun transferini bir günde bitirdi. ABD'nin LA Galaxy takımında forma giyen De Jong, İstanbul'a gelmek üzere apar topar yola çıktı. Tecrübeli futbolcu gece Londra aktarmalı İstanbul'a gelecek ve transfer işlemleri yarın tamamlanacak.

De Jong'un transferini özellikle teknik direktör Riekerink istedi ve Tiote'den daha öncelikli tercihi idi. Bilindiği gibi De Jong geçen yıl Florya Metin Oktay Tesisleri'ne kadar gelmiş ancak Hamza Hamzaoğlu'nun transferine karşı çıkması nedeniyle Galatasaray'a transferi gerçekleşmemişti.

Galatasaray, savunmasına da takviyeyi, geçen yıl kiralık olarak forma giydirdiği Jason Denayer'i bir kez daha kiralayarak gerçekleştirdi. Sarı kırmızılı takıma gelmek için son derece istekli olan Denayer, kulübü Manchester City'e de baskı yaparak transferinde kolaylık sağlamalarını istedi ve İstanbul'un yolunu tuttu. Denayer'in de bu akşam gelmesi ve yarın transfer işlemlerinin gerçekleşmesi bekleniyor.

Galatasaray, transferi için uzun süredir uğraştığı Lassana Diarra'nın transferinden ise vazgeçmek üzere. Galatasaray Diarra'ya 4 milyon garanti para ve bonuslarla birlikte yılda 5 milyon Euro'ya yakın para teklif etmesine karşın yıldız oyuncu 5 milyon Euro garanti para isteyince bu transfer tıkanma noktasına girdi.

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 30.8.2016 14:56

İLGİLİ HABERLER