Spor
  • 26.11.2016 11:47

Spor yazarları Galatasaray'ı beğendi

Sabah'ın usta yazarları Spor Toto Süper Lig'de oynanan Galatasaray - Bursaspor maçını yorumladı.

HOŞ GELDİN SNEİJDER! (LEVENT TÜZEMEN)

Sneijder'in futbol resitaline Galatasaray taraftarları uzun süredir hasret çekiyordu. Milli maçlar nedeniyle Galatasaray'a yeterince kafa yormayan Sneijder, Bursaspor'a karşı, "Bu maçın yıldızı ben olacağım" şeklinde oynadı. Sezon başından beri ben bu kadar çok koşan, sahanın her yerine basan, ikili mücadelelere girmekten korkmayan ve pozisyon üreten bir Sneijder izlememiştim. Riekerink ve De Jong'un tartışıldığı ortamda Sneijder, vatandaşlarını sırtına alarak alkışlanacak bir futbol sergiledi. Özellikle 10 Şubat'tan beri çektiği gol hasretini frikikten attığı mükemmel bir vuruşla giderdi. Tüm Galatasaraylılar, özellikle yönetim Sneijder'den her maçta böyle performans ortaya koymasını bekliyor. Galatasaray'ı Bursa önünde başarıya götüren en büyük etken Riekerink'in sezon başında yakaladığı istikrarlı kadroya dönmesiydi. Eren'in yerine Podolski'yle başlamak Galatasaray'ın son haftalarda rakip kalede unuttuğu baskıyı hatırlamasını sağladı. Çünkü Poldi, Bursa defansı önünde pas istasyonluğunu hatasız yaptı.

PODOLSKİ KİLİT ROL AYNADI (ÖMER ÜRÜNDÜL)

Galatasaray takım halinde motiveydi. Selçuk ve de Jong görevlerini yaptılar. Sneijder haftalar sonra yere sağlam basınca kalitesini gösterdi. Yasin de çok faydalıydı. Ama bana göre dün Galatasaray'ın iyi ve etkili futbolundaki en önemli neden Podolski'nin performansıydı. Son haftalardaki Eren Derdiyok gibi durağan kalmayıp sürekli yer değiştirip sırtı dönük top alarak arkadaşlarına alanlar açarak çok faydalı icraatler yaptı. Bana göre Riekerink'in düşünmesi gereken dün yokluktan oynatılan Linnes neden yedekliğe mahkum kaldı. Çok iyi oynadı, üstelikte gerçek yeri sağ bek olup sol bekte ters ayakla oynamasına rağmen.
Bursaspor'un futbolunu ise hiç beğenmedim. İleri üçlünün aralarında uyum yok. Deniz çok kuvvetli ama futbolu bilmiyor. Önemli isimlerden Jorquera'nın fizik kondisyonu neden uzun sürelere yetmiyor? Neden Necid ve Del Valle gibi önemli forvetler hazır değil? Bunlarında cevabı Hamzaoğlu'nda saklı.

LİNNES'TE ISRAR EDİLMELİ (RIDVAN DİLMEN)

Galatasaray benim de dahil olmak üzere çok kişinin tartıştığı bir teknik adamla 4 maçta 9 puan kaybetmiş şekilde Bursaspor'un karşısına çıkıyor. Oynadığı futbol ürkütücü olmayabilir ama önemli bir takıma karşı istediğini aldı. Önünde oynayacağı 4 maç kaldı, ikisi Arena'da oynuyor, birini Kasımpaşa'da... Bir de Osmanlı deplasmanı var. Bu maçın 3 puanı en azından zirve yarışından kopmamak için önemliydi. Görünen o ki devre arasına kadar Riekerink'le gidilecek. Sneijder'siz olmayacak. Bu maçta da diriydi, istekliydi. Hakan ile Serdar Aziz oynayacak gibi. Hakan ile Serdar olmazsa da Semih olacak. Chedjou bence çok iyi stoper ama Afrika Kupası'na gidecekmiş. Minimum 4 maç oynayacak, performansından da antrenör memnun değil herhalde. Ben şunu gözlemledim. Muslera'nın yanı sıra Linnes'i beğendim. Linnes terste, solda oynamasına rağmen beğendim. Sabri'nin yerine oynatılmalı. Benim şahsi fikrim kötü oynasa bile ısrar edilmeli Linnes'te... Önlerinde Tolga ile De Jong dönüşümlü oynayacak gibi gözüküyor. Psikolojik olarak da puan olarak da önemli bir galibiyet aldı. Net bir galibiyetti, hak ederek bunu elde ettiler.

MÜCADELE ETTİLER NEDEN Mİ? (ERMAN TOROĞLU)

Futbolcuya çok sert yapmayacaksın kendini kötü hisseder, aşağılanmış hisseder, senden intikam almaya kalkar. Aynı futbolcuyu da fazla okşamayacaksın bu sefer çok rahat eder, kendini bir halt zanneder, bir tuhaf olur. Futbolcuyla münasebetin tatlı-sert olacak. Futbolcu teknik direktörü fazla severse o teknik direktör yandı. Hiç sevmezse yine yandı…

Bu Galatasaray kadrosunu 4 maç evvel herkes "Koçlar, aslanlar 89 da olsa, 90 da olsa kazanıyorsunuz" diye pohpohluyordu. Bu futbolcular kendilerini bir halt zannettiler. Daha da önemlisi herkes başarıda kendini pay sahibi yaptı. Peki bu ne kadar sürdü? Fenerbahçe maçına kadar.

Peki ne oldu da dün akşam Galatasaraylı futbolcuların çoğu bu kadar mücadele ettiler? Ne değişti?


Şu kadar basit; Artık sıra kendilerine geldi.
Kim olurlarsa olsunlar, ne kadar isimli olurlarsa olsunlar artık olmayacaklardı. Dün gece çok mu iyi oynadılar? Hayır. Ama iyi mücadele ettiler. Hepsi birbirine yardım etti. Şansları var Bursasporlu oyuncular da Galatasaraylı oyunculara yardım ettiler.

Güncellenme Tarihi : 26.11.2016 11:48

İLGİLİ HABERLER