Spor
  • 24.6.2016 14:04

İşte Fatih Terim'in SON kararı!

Milli takımın EURO 2016'da hayal kırıklığı yaratmasının ardından herkes TürkiyeFutbol Direktörü Fatih Terim'in geleceğini tartışmaya ve merak etmeye başladı. Bazı çevreler Terim'in milli takımdan ayrılıp daha önce üç kez çalıştırdığı Galatasaray'ın başına geçeceğini iddia ediyordu. Bu bakımdan tecrübeli teknik adamın kararı Türkfutbolu açısından büyük önem taşıyordu.

Fatih Terim 'milli takımda devam edip etmeyeceği ile ilgili kararını Fransa'daki kampta A Milli Takım futbolcularına şöyle anlattı:

"Hepinize teşekkür ediyorum. Şansımız olsaydı devam edebilirdik turnuvaya. Şimdi önümüzde Dünya Kupası elemeleri var. Hepiniz tatilinizi yapın ve lige iyi başlayın, iyi hazırlanın ki elemelere de iyi girelim."

Milli takımdaki krizin perde arkası: Burak'a sıfır prim dinamiti ateşledi!

Bu konuşmanın mesajı açık: TERİM MİLLİ TAKIM’DA KALIYOR!

Fatih Terim'in kararı daha önce de ifade ettiğimiz üzere Galatasaray'ı da çok yakından ilgilendiriyor. Zira, başkan Dursun Özbek başta olmak üzere sarı kırmızılı yönetimden birçok ismin teknik direktörlük için Fatih Terim'i istediği, hatta transferine izin vermesi için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'le görüşme yaptığı dahi biliniyor.YENİ TEKNİK PATRON RIEKERİNK
Terim'in 'milli takımda devam' kararının ardından Galatasaray'ın yeni sezondaki teknik direktörü de belli oldu:

Jan Olde Riekerink...

Sarı kırmızılı yöneticiler, geçtiğimiz sezonun son haftalarında takımı çalıştıran ve Türkiye Kupası kazandıran Hollandalı teknik adam ile dün Florya Metin Oktay Tesisleri’nde bir araya geldi... Toplantı sonrasında Riekerink'in gelecek sezon 'teknik direktör' olarak devam etmesi görüşü ağır bastı.

Galatasaray yönetiminin '1 yıl daha Riekerink' diye karar almasının en önemli sebeplerinden biri uygun maliyeti. Aylık 17 bin Euro maaş alan Hollandalı ile 1 yıllık kontrat yapılacak ve kendisine 700 bin Euro verilecek.

Arda Turan'dan şok karar! Fatih Terim...

100 BiN DOLAR PRiM
Riekerink bu düzeltme ve altyapıdaki görevinden Galatasaray Teknik Direktörlüğünü terfisi ile 500 bin euro zam almış olacak. Hollandalı teknik adam böylelikle sarı kırmızılı takımın son yıllardaki 'en düşük ücretli hocası' olacak.

Yönetim ayrıca Riekerink’e Türkiye Kupası’nı kazandırdığı için sözleşmesinde olmamasına rağmen 100 bin dolar başarı primi ödeyecek.

Güncellenme Tarihi : 24.6.2016 14:05

İLGİLİ HABERLER