Spor
  • 25.8.2016 00:47

Takımı bırakıp kaçan Pereira Fenerbahçe'ye tazminat ödeyecek

Pereira, Fenerbahçe'ye tazminat ödeyecek!

Fenerbahçe’nin Monaco’ya 3-1 yenilerek elenmesinin ardından gözden düşen ve kısa süren belirsiz dönemin ardından yönetime haber vermeden idmana çıkmayınca sözleşmesi tek taraflı fesh edilen teknik direktör Vitor Pereira ile ilgili bundan sonra yaşanacak süreç hukukçuları ikiye böldü...

Konuyla ilgili Karar gazetesinin sorularını yanıtlayan spor hukukçusu Alpay Köse, Sarı-Lacivertli kulübün işinin zor olduğunu öne sürdü. Meslektaşı Gurur Gaye Günal ise kulübü mağdur edecek şekilde bıraktığı için Pereira’nın Fenerbahçe’ye tazminat ödeyeceğini iddia etti.

Yönetimin 2 milyon euro ödeyerek yollarını ayırmak istediği Portekizli hoca, buna karşı çıkmış ve yardımcıları ile kendisinin yıllık ücretinin toplamı olan 4 milyon euroda ısrar etmişti. Pereira’nın bu tavrı üzerine ortam daha da gerilmiş ve birkaç gün süren zorunlu birliktelik, tecrübeli hocanın idmana çıkmaması ile yeni bir boyut kazanmıştı.

TEHDİT EDİLDİM’ İDDİASI

Portekiz medyasına açıklamada bulunan Pereira, tehdit edildiğini ve çalışamaz getirildiğini ileri sürmüş, Fenerbahçe cephesi ise sözleşmesinin tek taraflı feshedildiğini duyurduğu Portekizli teknik adam hakkında hukuki süreç başlatacağını duyurmuştu. Sarı-Lacivertliler, sonrasında da takımı Dick Advocaat’a teslim etmişti. Bundan sonraki süreçte neler yaşanabileceği konusunda ise spor hukukçuları farklı görüşler ileri sürdü.

BU GİDİŞ NORMAL DEĞİL (Alpay Köse / Spor Hukukçusu)

"Pereira’nın Fenerbahçe’den talepleri var. FIFA’nın Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na başvurarak tazminat talep edecek. FIFA, tarafların elindeki delillere bakacak ve karar vermeye çalışacak. Taraflardan biri kararı beğenmezse CAS’a gidilecek. Fenerbahçe’nin kapalı kapılar ardında Pereira’yla görüşmeler yaptığını düşünüyorum."

"Pereira’nın durumu Daum örneğine benziyor. O da baskıyla istifaya zorlanmıştı. Pereira’nın yılda 2.5 milyon euro kazandığı Fenerbahçe’yi bırakıp gitmesi normal değil. Pereira bir kulüple anlaşsaydı tazminat durumu ortadan kalkabilirdi. FIFA açısından değerlendirildiğinde Fenerbahçe haksız görünüyor. Sarı-Lacivertlilerin delillerle durumu lehine çevirmesi lazım."

Güncellenme Tarihi : 25.8.2016 00:31

İLGİLİ HABERLER