Spor
  • 25.7.2016 00:53

İtalyan kulüpleri Arda Turan için sırada bekliyor

Calciomercato.it'in haberine göre Caner Erkin'in de forma giydiği Inter Arda Turan için Barcelona'nın kapısını çaldı. UEFA kriterleri nedeniyle bonservis parası ödemek istemeyen Inter satın alma opsiyonu ile kiralamanın hesaplarını yapıyor ve milli oyuncuya da ulaşarak olumlu yanıt aldı. Siteye göre Arda Turan forvet arkası, kanatlar ve orta sahada oynayabilme özellikleriyle Inter'in joker oyuncusu olabilir. Ancak habere göre transferin gerçekleşmesinin önünde iki önemli engel bulunuyor; Barcelona'nın satın alma opsiyonunun 2017-2018 sezonunda yürürlüğe girmesi isteği ve milli oyuncunun 4,5 milyon Euro tutarındaki yıllık ücreti. Arda Turan'ın maaşı UEFA denetimindeki İtalyan kulübünün şartlarını gözden geçirmesini gerektiriyor.

La Gazzetta dello Sport tarafından yayınlanan PienetaMilan haber portalı ise AC Milan'ın da Arda Turan ile gelişmeleri yakından takip ederek Katalan ekibinin kapısını çaldığını ancak Barcelona'da dahil olmak üzere İspanya'da çeşitli temaslarda bulunan Başkan Adriano Galliani'nin kulübün mali yapısı nedeniyle Barcelona'nın öngördüğü bonservis bedellerini karşılamaktan uzak olduğunu yazdı. Calciomercati.it sitesi ise Milan'ın Arda Turan transferi için kulübün ancak Çinlere satılması ya da Carlos Bacca'nın transfer olması halinde kaynak yaratabileceğini yazdı.

Arda Turan için adı geçen bir diğer İtalyan kulübü de şampiyon Juventus. Kadrosunu Pjanic, Dani Alves ve Pjaca ile güçlendiren ve Higuain transferinde sona geldiği belirtilen Torino ekibinin Fransız oyuncusu Pogba'nın astronomik bir ücretle Manchester United'a satılması halinde Arda Turan'a talip olacağı kaydediliyor. Ancak bir başka Barcelonalı orta saha oyuncusu Rakitic'in menajerinin açıklamalarından sonra Hırvat oyuncunun siyah-beyazlıların Pogba'nın yerini doldurmak için ilk tercihi haline geldiği İtalyan basınında geçen haberler arasında.

Burak Ortahamamcılar

Güncellenme Tarihi : 24.7.2016 22:15

İLGİLİ HABERLER