Spor
  • 28.6.2016 00:02

İtalyanlar İspanya'yı evine yolladı

Stade de France'da oynanan ve Milli hakemimiz Cüneyt Çakır'ın yönettiği zorlu mücadelede İtalya'ya galibiyeti getiren golleri 34.dakikada Chiellini ve 90+1. dakikada Pelle kaydetti.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Son 16 Turu maçındaİspanya'yı 2 - 0 mağlup eden İtalya, adını çeyrek finale yazdırdı. Stade de France'da oynanan mücadelede İtalya'ya turu getiren golleri 33. dakikada Giorgio Chiellini ve 90+1. dakikada Graziano Pelle kaydetti. İtalya, çeyrek finalde Almanya'nın rakibi oldu.

İtalya ile İspanya en son EURO 2012 finalinde karşılaşmış, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki maçı 4-0 gibi tarihi farkla kazananİspanya Avrupa şampiyonluğuna ulaşmıştı.

Bu maçın rövanşı olarak gösterilen maçta taraflar bu kez son 16 turunda kozlarını paylaştı. Paris'teki Stade de France'ta oynanan karşılaşmayı 2-0 kazanan 'Gök mavililer' 4 yıl aradan sonra rakibiyle hesaplaşmanın yanı sıra çeyrek finale yükselmenin de mutluluğunu yaşadı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Juventus'un İtalyan Stoperi Giorgio Chiellini 33. dakikadaki golüyle 1-0 İtalya üstünlüğüyle sona erdi.

İspanya kalecisi David De Gea kalesindeki çok sayıda tehlikeyi önleyerek farkı önlerken, son dakikalarda beraberlik için yüklendiği anlarda defansında açık veren İspanya savunmasına cezayı Graziano Pelle 90+2'de kesti.

İtalya Milli Takımı, Pelle'nin 90+1'deki golüyle sahadan 2-0 galip ayrıldı ve çeyrek finale yükselen taraf oldu.

ÇAKIR DÜDÜK ÇALDI

Bu arada karşılaşmayı FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti.

Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun, ilave yardımcı hakemlik görevini ise Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek yaptı. Müsabakada dördüncü hakem olarak ise İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Martin Atkinson görev aldı.

Cüneyt Çakır, UEFA 2016 Avrupa Şampiyonası grup aşamasında Portekiz-İzlanda ve Belçika-İrlanda Cumhuriyeti maçlarını yönetmişti.

Mücadelenin istatistikleri şöyle;

Stadyum: Stade de France

Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun

Teknik Direktör: Antonio Conte

İTALYA: Gianluigi Buffon, Mattia De Sciglio, Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Alessandro Florenzi (84. dk Matteo Darmian), Daniele De Rossi (54. dk Thiago Motta), Marco Parolo, Emanuele Giaccherini, Graziano Pelle, Eder Martins (82. dk Lorenzo Insigne)

Teknik Direktör: Vicente del Bosque

İSPANYA: David de Gea, Gerard Pique, Sergio Ramos, Juanfran, Jordi Alba, Sergio Busquets, Andres Iniesta, Cesc Fabregas, David Silva, Alvaro Morata (70. dk Lucas Vazquez), Nolito (46. dk Aritz Aduriz (81. dk Pedro)

SARI KART: 23. dk Mattia De Sciglio, 54. dk Graziano Pelle, 89. dk Thiago Motta (İtalya), 40. dk Nolito, 89. dk Sergio Busquets, 90+4 David Silva (İspanya)

GOLLER: 33. dk Giorgio Chiellini, 90+1 Graziano Pelle (İtalya)

Güncellenme Tarihi : 28.6.2016 00:16

İLGİLİ HABERLER