Spor
  • 24.6.2016 13:09

Tenisçilerden Eteğimiz çok açılıyor isyanı

Dünyaca ünlü spor giyim markası Nike, kadın tenisçilerin 27 Haziran’da başlayacak Wimbledon'daki maçlarda giyecekleri kıyafetlerin ‘fazla açıldığı’ ve rahatsız ettiği yönündeki şikayetlerinin ardından ürünlerini geri çağırdı.

Wimbledon'da Nike'ın giydireceği kadın tenisçiler eteklerin fazla uçuştuğu, vücudu fazla gösterdiği ve bunun oyunlarına engel olacağından şikayet etti. Bunun üzerine Nike çareyi ürünlerini geri çağırmakta buldu.Tasarımlar turnuvayı düzenleyen All England Kulübü’nden organizatörlerin onayından geçse de, tenis yıldızlarının şikayetleri markaya elbiseler üzerinde değişiklik yapmaktan başka şans bırakmadı.

​İngiliz Telegraph gazetesinin aktardığına göre, Nike’dan sporculara gönderilen e-postada “Wimbledon kuralları gereği, elbiselerinizde küçük değişiklikler yapmamız gerekmektedir. Elbiseleri Nike Wimbledon Kurumu’na iade ediniz” ifadeleri yer aldı.

TENİSÇİLER KENDİ ÇÖZÜMLERİNİ ÜRETMİŞTİ

Nike’ın rahatsız bulunan elbiseleri, tenisçileri kendi çözümlerini üretmeye sevk etmişti. İngiliz tenisçi Katio Boulter bir maç sırasında giydiği Nike imzalı elbiseyi, beline bir kuşak bağlayarak ‘kontrol etmeye’ çalışmıştı.

Çek Cumhuriyeti’nden Lucie Hradeska da kortta rahat edebilmek için elbisesinin altına dizlerine kadar uzanan bir tayt giymişti.

Güncellenme Tarihi : 24.6.2016 13:24

İLGİLİ HABERLER