Spor
  • 17.11.2007 00:06

TERİM : İSTİFA MI OLUR İSTİFADE Mİ OLUR BAKACAĞIZ

BÜLENT DÖNMEZ
OSLO  - 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde Norveç'le deplasmanda kritik bir maça çıkacak olan A Milli Takım'da karşılaşma öncesi Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim bir basın toplantısı düzenledi.


Karşılaşmanın oynanacağı Ullevaall Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Fatih Terim, kaybetme korkusu yaşamadığını, oyuncularına da bunu yaşatmak istemediğini söyledi. Terim, üzerinde psikolojik bir baskı olmadığını vurgulayarak, "Önemli olan baskının oyuncularımda olmaması. Ben de zaten yok. Ben hayatın her şeyine hazırlıklıyım ve sorumluluğumu bilen bir insanım. Bu tip maçları çok oynadım. Önemli olan kaybetme korkusunu kazanma arzusuna çevirebilmektir. Bunu başardığımıza inanıyoruz.
Herhangi bir endişem yok" dedi.


Terim, bir basın mensubunun, Norveç Milli Takımı Teknik Direktörü'nün Euro 2008'e gidememeleri halinde istifa edeceğini söylediğini hatırlatması üzerine ise, "Hayatın gerçeği bu. O kendi düşüncesi ve ona saygı duyuyorum. İstifa mı olur, istifade mi olur, bakacağız artık. Muhakkak insanlar baskı hissederler. Oyuncularımın duygu ve düşüncelerini kontrol edebiliyorsam, kendimin duygu ve düşüncelerini de kontrol edebilirim. Ortaya çıkabilecek sonucun sorumluluğunu alabilecek kapasitedeyim. O erdemde ve tecrübedeyim. İnsanlar iyi giderken bırakabilir, kötü giderken devam edebilir" diye konuştu.


Terim, maç esnasında kafalarındaki planı uygulayacaklarını ancak olası değişikliklere de hazırlıklı olduklarını vurguladı. Terim, "Ümit ederim kafamızdaki o plan tıkır tıkır işler ama işlemezse de değişikliklere hazırız. Biz neyin lazım olduğunu, nasıl oynamamız gerektiğini ve nasıl kazanabileceğimizi biliyoruz. Ancak futbol öyle bir oyun ki, olasılıklar içinde olmayan da çıkabilir" dedi.


Fatih Terim, futbolculara yönelik önemli maçlar öncesi sağlanan psikolojik desteğin önce kulüplerde başlaması gerektiğini de vurgularken, oyuncular üzerindeki baskının da kaldırılması gerektiğini sözlerine ekledi. Terim; takımın yenebileceğini, yenilebileceğini ancak önemli olanın bu baskının iyi analiz edilmesi gerektiği olduğunu belirtti. Terim, Norveç karşılaşmasının her iki takımın da önceki performanslarının dışında çok farklı bir maç olacağını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 15:38

İLGİLİ HABERLER