Spor
  • 3.5.2015 13:08

Trabzonspor Beşiktaş Maçı Saat Kaçta, Hangi Kanalda?

Kaybeden yanar! Avni Aker'de 3 puan savaşı nefes kesecek. Haftanın en zorlu mücadelesi bu akşam Trabzonspor ile haftaya lider giren Beşiktaş arasında oynanacak. Fenerbahçe'nin 28. haftada puan kaybetmesiyle 61 puanlı Galatasaray'ın önünde gol averajıyla ilk sırada yer alan Kartal, deplasmanda bordo-mavili takımı yenerek liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Ligde son olarak Karabükspor'u 2-1 mağlup eden Beşiktaş, Gençlerbirliği deplasmanından 1 puanla dönen Trabzonspor'u da devirerek hem liderliğini sürdürmeye hem de ilk yarıda üstünlük sağladığı rakibine rövanşı vermemeye çalışacak. Sahasında başarılı bir grafik çizen Trabzonspor ise rakibini mağlup edip, Avrupa kupalarına katılma yolunda avantaj yakalamak istiyor. Mücadele saat 19.00'da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak. Karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek.

Trabzon evinde üstün
Trabzonspor, evinde yaptığı lig maçlarında Beşiktaş'a karşı galibiyet sayısında üstünlük kurdu. İki takım lig maçlarında Avni Aker'de 40 kez karşı karşıya gelirken, Trabzonspor 21, Beşiktaş ise 10 kez sahadan galip ayrıldı. Taraflar 9 maçta ise eşitliği bozamadı.Bordo-mavili takım 57, Beşiktaş ise 45 gol attı.

SAKATLAR: Aytaç, Musa, Yatabare (Trabzon) Tolga, Veli (Beşiktaş)
CEZALI: Necip, Serdar (Beşiktaş) HAKEM: Cüneyt Çakır 

Bilic, Trabzon maçının psikolojik bir savaş olacağını söyledi ve ekledi: Sakin ol YETER!
Oyuncularına seslenen Beşiktaş'ın Hırvat hocası, “Rakibin de puan kaybına tahammülü yok. Panik yapmadan, soğukkanlılıkla oynayıp 3 puana uzanmalıyız” diye konuştu
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Trabzonspor maçı öncesi oyuncularıyla yaptığı toplantıda, karşılaşmadan sakin kalanın galip ayrılacağını söyledi. Son antrenman öncesinde oyuncularına seslenen Hırvat teknik adam, “Rakibimiz bu tip maçlarda iyi bir oyun ortaya koyuyor. Galatasaray'ı 2 defa yenmiş, Fenerbahçe'den de 2 maçta da puan almış bir takıma karşı oynayacağız. O yüzden dikkatli olmalıyız” diye uyarılarda bulundu. Bordo-mavili ekibin kendi sahasındaki mücadeleye baskılı başlayacağını oyuncularına aktaran tecrübeli çalıştırıcı, “Kendi seyircileri önünde mutlak galibiyet için oynayacaklar. Avrupa kupalarında oynamak istiyorlar. Skor ne olursa olsun soğukkanlılığınızı maç bitene kadar korumanız lazım. Trabzonspor'un üzerinde bizdeki gibi şampiyonluk baskısı yok ama Avrupa hedefleri var. Bu yüzden maça mutlaka kazanmak için çıkacaklar. Panik yaparsak hiç istemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz” diyerek oyunun psikolojik yönüne dikkat çekti.

Hakemle polemik yasak
Son haftalarda hiçbir oyuncusunun takımı yalnız bırakmaya hakkı olmadığını ifade eden Hırvat çalıştırıcı, hakemle polemiğe girilmemesi yönünde kesin talimat verdi. Trabzonspor'un en etkili isimleri arasında yer alan Mehmet Ekici'ye dikkat edilmesini söyleyen Bilic, “Ceza sahası etrafından çok etkili frikik kullanan bir isim. Bu noktalarda dikkatli olarak rakibe avantaj sağlamamalıyız” dedi.       > Hüseyin EROĞUL 

İsmail Köybaşı götürülmedi
Beşiktaş, dün yaptığı son antrenmanın ardından Trabzon'a hareket etti. 20 kişilik kafilede sakat olmasına rağmen kaptan Tolga Zengin de yer aldı. Bilic, 5 yabancı kontenjanı sebebiyle Trabzon'da savunmanın sağında oynatmayı düşündüğü İsmail Köybaşı'yı sakatlığı geçmediği için kadroya almadı.

Ersan Gülüm'ün durumu belirsiz
Kardemir Karabükspor karşılaşmasında sol baldırında gerilme tespit edilen Ersan Gülüm'ün durumu maç saatinde belli olacak. Önceki gün ilk kez takımla birlikte çalışmalara başlayan tecrübeli futbolcu karşılaşmadan önce yapılacak testlere olumlu cevap verirse oynayabilecek. 

TECRÜBELİ ÇALIŞTIRICI, Trabzon maçında Sosa'yı kulübeye çekecek



Bilic'ten Oğuzhan sürprizi!
Hırvat hoca, “Sana güveniyorum. Kaliteni göster” diyerek  siyah-beyazlı oyuncuyu motive etti
Yabancı sınırı yüzünden kadro kurmakta zorlanan Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, çözümü Sosa'yı kulübeye çekmekte buldu. Son haftaların asist yıldızı olan Arjantinli futbolcuyu yedek soyundurarak orta sahada Oğuzhan'a görev verecek olan Hırvat teknik adam, son idmanda da bu şekilde bir çalışma gerçekleştirdi. Bilic, Oğuzhan ile yaptığı görüşmede “Sana güveniyorum. Zorlu bir deplasman ve iyi bir oyun ortaya koyacağına eminim” diyerek oyuncusunu motive etti. Formsuzluğuyla dikkat çeken Demba Ba'nın rakibe psikolojik olarak da üstünlük kuracağını düşünen Bilic, maçın gidişatına göre Senegalli oyuncuyu kenara alarak Sosa'yı oyuna sürebileceği bir formül üretti. 

Ersun Yanal, futbolcularına “3 puan şart” dedi ve ekledi: Başka ihtimal yok
Trabzonspor'un hocası, zorlu Beşiktaş maçı öncesinde bordo-mavililere “Avrupa'ya gitmek istiyorsak galip gelmeliyiz. Kaybın  telafisi yok” dedi.
Trabzonspor'da zorlu Beşiktaş karşılaşması öncesinde nefesler tutuldu. Avrupa kupalarına katılma yolunda puan kaybına tahammülü olmayan bordo-mavililerde Teknik Direktör Ersun Yanal, dünkü idman öncesinde oyuncularıyla bir toplantı yaptı. Karşılaşmanın önemini bir kez daha öğrencilerine anlatan tecrübeli hoca, “Sahamızda oynuyoruz ve hedefe ulaşmamız için üç puan şart. Başka bir ihtimal daha yok. Ya kazanacağız, ya kazanacağız” ifadesini kullandı. Ersun Yanal, Avni Aker'de kazanma alışkanlıklarını sürdürmek zorunda olduklarını da söyleyerek, “Bizi desteklemeye gelen taraftarımıza üç puan hediye etmeliyiz. Size güveniyorum” diyerek bordo-mavili futbolcuları motive etti.

İç sahada 6'da 6 yaptı
Trabzonspor, Beşiktaş'ı yenmesi halinde ligin ikinci yarısında sahasında oynadığı 7'nci karşılaşmadan da galibiyetle ayrılma başarısı göstermiş olacak. Bordo-Mavililer ligin ikinci yarısında Medicana Sivasspor'u 3-1, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u 2-1, İstanbul Başakşehir ve Kardemir Karabükspor'u 3-2, Akhisar Belediyespor'u 2-0, Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek 6 karşılaşmasından da galibiyetle ayrılan Fırtına, sahasında başarılı sonuçları sürdürmeye çalışacak.

Stattan başımız dik ayrılacağız
Sakatlığının ardından Beşiktaş maçında forma giyebilecek duruma gelen Mehmet Ekici, Teknik Direktör Ersun Yanal'ın en büyük kozu durumunda. Bordo-mavili oyuncu kendisini iyi hissettiğini ve Yanal'ın görev vermesi halinde başarılı bir performans ortaya koymak için çalışacağını söylerken, “Bu sezon derbilerde sadece Beşiktaş'tan puan alamadık. Bizim de Avrupa hedefimiz için kazanmamız gereken bir maç oynayacağız. Takım ve camia olarak bunun bilincindeyiz. Taraftarlarımızın da desteği ile bu maçtan başımız dik çıkacağız” dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:40

İLGİLİ HABERLER