Spor
  • 20.1.2019 09:40

Trabzonspor'da hakem Halil Umut Meler endişesi

Sezonun ilk yarısında Trabzonspor’la Beşiktaş arasında oynanan maçta kritik hatalarla gündeme oturan Halil Umut Meler’in yeniden bordo-mavili takımın zirve yarışındaki en kritik maçlarından birine verilmesi tartışmalara neden oldu. 6 puanlık maça bir kez daha atanan Meler’in, bugünkü karşılaşmada vereceği kararlar merakla bekleniyor.

 
Halil Umut Meler bu sezon Süper Lig'de 12 maçta görev aldı.

Halil Umut Meler bu sezon Süper Lig'de 12 maçta görev aldı.

Süper Lig’de ikinci yarının ilk hafta maçında bugün sahasında Medipol Başakşehir’i ağırlayacak olan Trabzonspor’da hakem endişesi yaşanıyor. Bir yandan finansal fair-play cezası nedeniyle transfer tahtası kapatılan, bir yandan da kadroya genç futbolcuları dahil ederek yeniden bir oluşuma gitmeye hazırlanarak zirve yarışına tutunmaya çalışan bordo-mavili camiada, kritik maça atanan hakem Halil Umut Meler gündeme oturdu. Karadeniz ekibinin, Süper Lig’in ilk yarısının 16. haftasında Beşiktaş ile oynanan maçta da orta hakemlik yapan Umut Meler, aynı karşılaşmada VAR hakemi olarak görev yapan Cüneyt Çakır’la birlikte tartışmalı kararların altına imza atmış ve eleştirilerin odak noktasına oturmuştu. Bordo-mavili kulübün kritik bir dönemden geçtiği, yine aynı hakemin zirve yolundaki en önemli maçlarından birisine atanması ve bu atamanın aynı takım için olması endişelere yol açtı.

KRİTİK MAÇIN ÖNÜNE GEÇTİ

Trabzon şehrinin zirve yolunda kilitlendiği 6 puanlık maç öncesinde bu atama kararı camia içinde de polemiklere neden oldu. Gerek Trabzonspor yönetiminin atamanın ardından verdiği tepki, gerekse de bordo-mavili taraftarların sosyal medya hesapları üzerinden hakem Halil Umut Meler aleyhine videolarla yaptığı hataları paylaşması, büyük maç öncesinde olayda son gelinen nokta oldu. Ancak bu atamalara rağmen bordo-mavili camia, rakibinin ardından 2. sırada yer alan Trabzonspor’un maçı kazanarak hem aradaki puan farkını azaltmak, hem de zirve yarışının içinde olmak için seferber oldu. Hafta başında satışa sunulan biletler kısa sürede tükenirken 7’den 77’ye Trabzon’da herkes bu maçın başlama düdüğünü bekliyor. Haftalardır heyecanla ve umutla bu maçı bekleyen Trabzonspor camiası, her şeye rağmen hakem Halil Umut Meler ve ekibinden adil bir yönetim istediklerini dile getirdiler.

CÜNEYT ÇAKIR İKİ MAÇTA DA ‘VAR’!

Sezonun 13. Haftasında Trabzonspor’un evinde Fenerbahçe ile oynadığı ve 2-1 kazandığı maçında hakemi olan Halil Umut Meler, sezonun 16. Haftasında İstanbul’da oynanan Beşiktaş maçının da hakemiydi. Her fırsatta gelecek vaad ettiği belirtilen Halil Umut Meler, bu maçta verdiği kararlardan çok vermedikleriyle tepki toplamıştı. İşte tam da bu yönetimi Trabzonspor camiasında sıcaklığını korurken Meler’in yönettiği her iki maçında ortak özelliği VAR hakeminin Cüneyt Çakır olmasıydı. Çıplak gözle bile seçilebilen ve yorum gerektirmeden verilecek kararlarda sessiz kalan Halil Umut Meler’e VAR’dan da her hangi bir uyarı gelmemişti. Fenerbahçe maçında olduğu gibi bu maçta da VAR’ın başında olan Cüneyt Çakır, önündeki ekrandan gördüğü pozisyonlara sessiz kalan ikinci isim oldu. Beşiktaş’ın attığı golde ofsaytı gözlemleyen ve hakem Umut Meler’i VAR’ı izlemeye davet eden Cüneyt Çakır, bu karardan sonra tüm pozisyonlara seyirci kaldı.

ABSÜRT KARARLAR VERMİŞTİ

Ligin 16 haftasında oynanan Beşiktaş maçında Meler’in kritik kararları hafızalardan silinmedi. Karşılaşma oynanırken, kaleci Uğurcan’ın uzun topuyla 40 metre depar atan Abdulkadir Ömür’ün, Medel tarafından sert bir müdahaleyle yere düşürülmesini pas geçen Meler, yine aynı futbolcu Medel’in bu kez Rodallega’ya, ceza sahası içinde yaptığı ve taraflı tarafsız herkesin penaltı diye yorumladığı pozisyonda yine devam kararı vermişti.

 

Medel'in Abdülkadir Ömür'e yaptığı hareket.
Medel'in Abdülkadir Ömür'e yaptığı hareket.

Aynı maçta bordo-mavili futbolcu Vahid Amiri’nin topla buluşmak üzereyken Beşiktaşlı futbolcu Adriano rakibinin kaval kemiğine basmıştı. Pozisyonun ardından Amiri’nin ayağında iki tane çivi deliği oluşmasına rağmen ne VAR odasındaki Cüneyt Çakır, ne de Halil Umut Meler pozisyonu izleme gereği duymamış ve karşılaşmanın ardından büyük tepki toplamışlardı.

 

Adriano'nun sert hareketi sonrası Vahid Amiri'nin ayağında iki delik oluştu.
Adriano'nun sert hareketi sonrası Vahid Amiri'nin ayağında iki delik oluştu.

Adil bir yönetim istiyoruz

Haluk Şahin
Haluk Şahin

Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu Haluk Şahin, Trabzonspor ile Başakşehir arasında oynanacak maçta hakemlik yapacak olan Meler hakkında, “Beşiktaş maçında mücadelenin önüne geçen Meler’in aynı hatalara düşmemesini diliyoruz” dedi.

Hakem Halil Umut Meler’in Trabzonspor-Başakşehir maçına atanmasını değerlendiren bordo-mavili kulübün Futbol Şube sorumlusu Haluk Şahin, Beşiktaş maçında Halil Umut Meler ve VAR’ın maçın önüne geçtiğini, tüm ülkenin gözü önünde galibiyetin ellerinden alındığını hatırlattı. Şahin, maçın sahada oynanıp sahada bitmesini istediklerini ifade ederek, “Takımımıza güveniyoruz. Yeniden yapılanma adına önemli hamleler yaptık. Taraftarımızın desteğiyle bu karşılaşmada iyi futbol oynayıp, iyi bir skorla sahadan ayrılmak istiyoruz. Beşiktaş maçında ki yönetimiyle maçın önüne geçen hakem Halil Umut Meler’in bugünkü karşılaşmada aynı hatalara düşmemesini diliyoruz. Ülke futbolunun gelişmesi adına uygulamaya koyulan VAR sisteminin de bu doğrultuda kullanılmasını bekliyoruz. Adil bir yönetim istiyoruz. Kazanmamız gereken bir maça çıkacağız ve hakeme kaybetme tahammülümüz olmayacağı bir maç oynayacağız. Temennimiz futbol dışında ki gelişmelerin maçın önüne geçmemesi” dedi.

Ali Kemal Yazıcı Yeni Şafak

Güncellenme Tarihi : 20.1.2019 09:41

İLGİLİ HABERLER