Spor
  • 22.10.2016 21:42

Trabzonspor Galatasaray'ı Arena'da avladı

Galatasaray, evinde beklenmedik bir yenilgi aldı. 43 bin seyircisinin desteğini arkasına alarak sahaya çıkan sarı-kırmızılılar, Karadeniz Fırtınası'na tutuldu. Yanal'ın ekibi, Riekerink'e sezonun ilk yenilgisini tattırdı.

Spor Toto Süper Lig’de Galatasaray, evinde konuk ettiği Trabzonspor’a boyun eğdi. Bordo-mavililer ilk yarıda N’Doye ayağından bulduğu gol ile maçı 1-0 kazandı. Sarı-kırmızılılar maç genelinde kötü bir futbol ortaya koydu. Trabzonspor’da Onur Kıvrak başarılı kurtarışlarıyla dikkat çekti. Galatasaray’da Eren Derdiyok’un 90+5’te direkten dönen rövaşatası ev sahibi takımın hatırda kalan en önemli pozisyonu oldu.

Galatasaray sezonun ilk yenilgisini evinde aldı. Karadeniz Fırtınası, iki haftalık aranın ardından 3 puanı hanesine yazdırdı. Sarı-kırmızılı takım, stattaki 43 bin taraftarını üzdü. Haftalar sonra kaybeden Galatasaray 17 puanda kaldı. Trabzonspor ise 10 puana yükseldi.

Cimbom Süper Lig’de bir sonraki hafta Adanaspor deplasmanına gidecek. Trabzonspor ise evinde Rizespor’u konuk edecek.

SON ANDA SEMİH

Dün akşam yapılan idmana Hakan Balta ağrıları olduğu için çıkmayınca teknik direktör Jan Olde Riekerink mecburi değişliğe giderek son taktik idmanla beraber Semih’e forma verdi. Semih Kaya böylece bu sezon ilk kez forma giyme şansı buldu. Galatasaray taraftarları da Semih Kaya’ya ayrıca tezahürat yaparak büyük destek verdi.

TRABZON KÜMEYE TEZAHÜRATI

Galatasaray taraftarı ligde kötü giden Trabzonspor için uzun süre “Trabzon kümeye” şeklinde tezahürat yaptı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da maçı 44 bin taraftar izledi. Sarı-kırmızılılar bu rakamla bu sezon kendi rekorunu geçti.

Galatasaray Yönetimi bütün tribünlere bayrak dağıtarak tribünlerin rengarenk olmasını sağladı. Toplamda 50 bin bayrak dağıtıldı.

MAÇTAN ÖNEMLİ ANLAR

70′ Galatasaray’da Sneijder ve Cavanda çıktı, Sinan Gümüş ve Josue oyunda.

60′ Galatasaray’da Tolga Ciğerci önemli bir fırsattan yararlanamadı. Sarı-kırmızlılılar bu dakikalarda baskıyı artırdı.

45′ İlk yarı 1-0 Trabzonspor üstünlüğüyle geçildi.

40′ Bruma 3 kişiyi çalımlayarak ceza sahası dışından vurdu. Trabzon savunmasına takılan Bruma’nın şutu kornere gitti.

36′ Eren Derdiyok’un şutunda Onur Kıvrak kritik bir kurtarışa imza attı.

16′ Bruma’nın kaptırdığı topta, Trabzonspor sarı-kırmızılıların savunma arkasına sarktı. N’Doye rahat bir şekilde topu Galatasaray ağlarına gönderdi: 0-1

11′ Lukas Podolski’nin uzaktan şutu farklı bir şekilde dışarıya çıktı.

10′ Galatasaray önemli bir pozisyondan faydalanamadı. Selçuk İnan ve Sneijder’in vuruşlarında top Trabzonspor savunmasına takıldı.

 

Güncellenme Tarihi : 22.10.2016 21:59

İLGİLİ HABERLER