Spor
  • 5.3.2015 11:38

Trabzonspor İçeride fırtına ama dışarıda yok

Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi’ne veda etmesinin ardından, Spor Toto Süper Lig’e sarılan ve evinde oynadığı Kardemir Karabükspor galibiyetiyle rahat bir nefes alan Karadeniz ekibini deplasmanda oynayacağı maçların endişesi sarmaya başladı.

Bu sezon deplasmanda sadece 1 galibiyet elde eden Trabzonspor, oynadığı 10 maçta 1 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 mağlubiyet elde ederken, attığı 11 gole karşılık kalesinde 14 gol gördü ve 10 puan topladı. Bu sezonki deplasman karnesi oldukça zayıf olan bordo-mavililer, mücadele ettiği iki kulvara veda etmesinin ardından ligde yaşadığı çıkışı sekteye uğratmak istemiyor. Sırasıyla Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor ile dış sahada oynayacağı maçları kazanarak deplasman fobisini sonlandırmayı planlayan Karadeniz ekibi, ikinci yarıdaki yenilmezliğini de sürdürmek istiyor.

ERSUN YANAL: "DEPLASMAN TARZIMIZI DEĞİŞTİRMELİYİZ"

Spor Toto Süper Lig’in ikinci yarısına iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor, yakaladığı çıkışı sürdürme adına deplasman fobisini Mersin İdmanyurdu ve Gaziantepspor maçlarında üzerinden atmayı amaçlıyor. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın, iç sahada sergiledikleri coşkulu oyunu dış sahada da sergilemeleri gerektiğini belirterek, "Dış sahada aldığımız sonuçlar dikkat çekici. Bu tarzımızı değiştirmeliyiz. İç sahada ortaya koyduğumuz coşkulu oyunu ve yüksek tempoyu dış sahada oynadığımız maçlarda da sergilemeliyiz. Trabzonspor gibi bir takımın dış sahada daha çok maç kazanması gerekiyor. Avrupa kupalarına katılma hedefimizi gerçekleştirmemiz için deplasmanda daha çok puanlar kazanmalıyız" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

TRABZONSPOR DEPLASMAN FOBİSİNİ YENMEK İSTİYOR

Trabzonspor, deplasmanda karşılaşacağı Mersin İdmanyurdu müsabakasını kazanarak üzerindeki kara bulutları dağıtmayı planlıyor. Bordo-mavililer rakibini yenerek, sadece 1 maç kazanabildiği deplasman şanssızlığını yenmenin hesaplarını yaparken, deplasmandaki galibiyet özlemini ise dindirmek istiyor. Dış sahada bu sezon sadece lig lideri Galatasaray’ı 3-0 mağlup eden bordo-mavililerin deplasman karnesi şöyle:

Kayseri Erciyesspor - Trabzonspor: 0-0

İstanbul Başakşehir - Trabzonspor: 1-1

Kardemir Karabükspor - Trabzonspor: 3-0

Akhisar Belediyespor - Trabzonspor: 0-0

Galatasaray - Trabzonspor: 0-3

Beşiktaş - Trabzonspor: 3-0

Bursaspor - Trabzonspor: 3-3

Balıkesirspor - Trabzonspor: 2-2

Fenerbahçe - Trabzonspor: 0-0

Kasımpaşa - Trabzonspor: 1-1

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 21:46

İLGİLİ HABERLER