Spor
  • 21.6.2017 00:24

Tudor bombaladı

Hırvat teknik adam, sarı-kırmızılıların gündemi ve gelecek sezonla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Igor Tudor şu ifadeleri kullandı:

"Dışardayken gördüğünüz şeylerle, geldiğinizde gördüğünüz şeyler farklı oluyor. İçerde olsanız bile bazı sorunları anlamanız için zamana ihtiyacınız oluyor. Galatasaray gibi bir takımın 2 sene, 4. ve 6. bitirmesi rezillik. Galatasaray'ın şampiyon olması gerekiyor. Galatasaray'ın şampiyon olması gerekiyor. Bu seneki hedefimiz de bu.

"TAKTİK DEĞİŞİKLİK SONUÇ VERMEDİ"
Geldiğimdeki soyunma odasındaki sorunlarla ilgili saatlerce konuşabiliriz. Takımın fiziksel ve psikolojik durumu iyi değildi. Ligin ikinci yarısında Galatasaray'da geçirdiğim zaman benim için avantaj oldu, gelecek için bana yardımcı olacak. Bu süreçte birçok şey öğrendim. Temel nokta, camianın ve başkanımızın bana verdiği destek. Onlar da problemleri biliyorlar. Bu destek, 5-6 maç sonra sonuçlar gelmeyince bu destek çok önemli oluyor. İyi bir hoca geldiğinde daha iyi sonuçlar bekleniyor. İçinde bulunduğumuz durum, ve benim çalışma tarzıma olan adaptasyon süreci. Dürüst olmak gerekirse yaptığımız taktiksel değişiklik istediğimiz sonucu vermedi.  2 senede yenilmiş 89 gol var. Taktiksel değişikliğin (3'lü defans) nedeni bu gollerdi. Futbolda alınacak sonuçlar ve şans çok önemli. 

"BEN GELDİKTEN SONRA SNEIJDER'İN FİZİĞİNDE OLUMLU BİR FARK OLUŞTU"
Oyuncularım aslında antrenmanlarda hep hazırlardı. Daha az koşan bir Galatasaray vardı. Yeni gelen her hoca kendisinden bir şeyler koymak ister. Benim futbola bakış açımla, Galatasaray'ın o döneme kadar ortaya koyduğu futbol arasında çok fark vardı. Doktor, antrenman temposunun eski antrenmanlara göre çok yüksek olduğunu söyledi, ama ben normalde yaptırdığım antrenmanın %60'ını yaptırdım. Benim düşüncem, ben tabii ki futbolcularıma adapte olacağım, ama onların da bana adapte olması gerekiyor. Sneijder'ın fiziğinde ben geldikten sonra olumlu bir fark oluştu. Benim düşüncem hep tempolu antrenman yapmaya yönelik. Ben takımın hep iyi antrenman yapmasını isterim. Eğer hafta boyunca iyi çalışmamışsanız, o zaman maçta nasıl iyi bir performans bekleyebilirsiniz? Antrenmanda acı çekmeniz lazım. Acı çekmezseniz daha iyi yerlere gelemezsiniz.

"BURADAKİ 3-4 AYLIK TECRÜBEMDEN KÜÇÜK BİR KİTAP YAZABİLİRİM"
Özel konuşmalarımda oyuncularım hakkında, "Zor ve çalışmayı sevmeyen bir grup" mesajlarını alıyordum. İlk geldiğinizde 3-4 oyuncu problemli olabilir. Ama soyunma odasına geldiğimde gördüğüm, bu oyuncuların sayısı 4'ten de çoktu. Buradaki 3-4 aylık tecrübemden küçük bir kitap yazabilirim. 

"SEVDİĞİM FUTBOL, ÖNDE BASKILI FUTBOL"
Önemli olan bizim taraftarı stada çekebilmemiz. İyi bir takım yapacağız, ve taraftarımızı stadımıza çekeceğiz. Yenilen goller kabul edilebilecek sayıda değil. Son dönemde duran toplara çok çalıştık, o konuda kendimizi ilerlettiğimizi düşünüyorum. İstatistiklere bakarsak, duran toplarda da kendimizi geliştirdik. Takım çok fazla gol yediği zaman, o 4'lü defans veya kaleci bir hata yapıyordur. Ama takım iyi organize olmuşsa daha az gol yersiniz. Önde baskı yapıyorsanız, kanatlarla beraber önde basıyorsan, daha az atak yiyorsunuz. Benim sevdiğim futbol da önde baskılı futbol. Ama burada önemli olan, buna uygun futbolcuların olması. Bu oyun stiline uygun olabilecek en iyi oyuncular bakıyoruz. 

TRANSFER KONUSU
Kaç transfer olacağını bilmiyoruz, kimin geleceğini de bilmiyorum. Televizyonda söylenen bazı isimler doğru. Paraya endeksli bir konu bu. Yeni bir takım yapmak istiyoruz. Farklı bir oyun stiline sahip, tempolu ve dinamik bir takım yapmak istiyoruz. Kısa zamanda yeni arkadaşlarımız aramıza katılacaklardır. Birçok pozisyona transfer yapmak istiyoruz. 

SNEIJDER AYRILACAK MI? 
Wesley'in 1 yıl daha kontratı var, durumuna bakacağız. Son dönemde menajeri kulübümüzle birçok kez konuştu. Galatasaray için ne olacaksa, o doğrultuda bir karar alacağız. Belhanda yüksek kalitede bir oyuncu, mantalitesi iyi ve çalışkan bir futbolcu. Gelirse kulübümüz için çok önemli bir futbolcu olacaktır. İyi oyuncuları(Belhanda ve Sneijder) beraber oynatabilmek için bir çözüm bulabilirsiniz. 

YENİ SEZONDA 4'LÜ DEFANS
Sistemimizde mutlaka 4'lü defans olacak. Şimdilik 1 üst düzey stoper almak istiyoruz. Maicon ve Acerbi isimleri doğru. Bir tane de çok kaliteli, 15-20 gol atabilecek bir forvet gerekiyor. Galatasaray'ın 1. forvetinin 20 gol atması gerekiyor.  Şampiyon olmak için kanatların, orta sahanın da skora destek olması lazım. İlk 11'de geçen sezondan, 5-6'dan fazla farklı oyuncu olabilir. Ancak zaman yok, para da yok. 

BRUMA'YA SERT ELEŞTİRİ
Bizim odaklandığımız en önemli konulardan biri, yeni gelecek oyuncuların iş etiği. Kaliteye ondan sonra bakıyoruz. Çünkü biz bireysel oyuncular istemiyoruz, bir takım kurmak istiyoruz. Bruma'yı çok seviyorum, hem genç hem de üst seviye bir oyuncu. Eğer bir oyuncu genç ise onu bazen affedebilirsiniz. Ancak bir soyunma odası var ve 19 oyuncu daha var orada. O hariç 19 oyuncu "Ne yapacaksınız" diye sürekli size bakıyor. Bazen bir gözünüzü kapatmanız gerekebilir, ama tabii ki diğer taraftan takımı ve diğer oyuncuları da korumanız gerekiyor. Politik olmalısınız. Ama önce kendiniz olup birşeylere inanmalısınız. Benim düşüncem, kesinlikle hiçbir bireysel oyuncu takımın önüne geçemez. 

Oyuncuyken Ibrahimovic'le oynadım. Hem oyunculuk kariyerimde hem de hocayken birçok şey gördüm. Ancak Bruma'nın yaptığı şeyleri hiç görmedim. Bu biraz da eğitimle alakalı, bazen limitleri aşıyordu. Soyunma odası hassas bir yer. Her şey çok kısa bir zamanda bozulabilir.

ÖSTERSUNDS EŞLEŞMESİ
Bu kurada çok şanslı olduğumuzu söyleyemem. En iyi şekilde hazırlanacağız. Buradaki sıkıntı, sezon başını yaşayamamız. Bu maçları(Östersunds), sezon başındaki hazırlık maçı gibi kullanacağız. Sonradan aramıza katılacak arkadaşlarımız için de zekice hareket etmemiz gerekiyor. Çok fazla yormadan, çalıştırmadan oynatmamız gerekiyor. 

Bu ligden Atiba, Kjaer ve Başakşehir'den Cengiz'i takımımda görmek isterdim. Türkiye'de çok iyi futbolcular var. Süper Lig, iyi ve zor bir lig. Pozitif olarak beni şaşırtan bir lig. 

TUDOR, VAR'A SICAK BAKIYOR
VAR(Video hakem) fikri hoşuma gidiyor. Hırvatistan'da Hajduk'ta bir tecrübem var. Dinamo'ya karşı oynuyorduk. Dinamo bütün hakemleri kontrol altında tutan bir takım. Hakemler baskı altında oldukları için hata yapıyorlar, ben buna inanıyorum. 

"SEMPATİK OLMAYAN KARARLAR ALMAK ZORUNDAYIZ"
Sabri'yi çok seviyorum, çok iyi bir insan. Ama futbolda bu tip şeyler de var. Duygularla işi karıştırmamak gerekiyor. Yeni bir takım yapıyoruz, yeni bir enerji yüklemek istiyoruz takıma. Yeni mantalite, yeni bir kadroya ihtiyacımız var. Hem ben hem de kulüp, bunu yapmamız konusunda hemfikiriz. Sempatik olmayan kararlar almak zorundayız. Çünkü bu kararları şampiyon olabilmek için alıyoruz. Farklı bir takım olacak ve birçok değişiklik olacak. Yönetimle uyumumuz gayet iyi. İlk günden itibaren, centilmen bir kulüpte çalıştığımı hissediyorum. 

"ARDA TURAN'IN DÖNMESİ RÜYA OLUR" 
Arda Turan sanırım birkaç yıl daha Barcelona'da oynamak istiyor. Arda Turan'ın şu an Galatasaray'a dönmesi rüya olur.

"EN İYİLER, İTALYAN TEKNİK DİREKTÖRLER"
Juventus'ta en iyi hocalarla çalıştık, o yüzden Juventus'tan çok fazla üst düzey teknik direktör yetişti. İtalya'nın çok yüksek seviyede bir futbol kültürü var. Bana göre, en iyi teknik direktörler İtalyan teknik direktörler."

Güncellenme Tarihi : 21.6.2017 02:39

İLGİLİ HABERLER