Spor
  • 24.10.2014 17:06

UEFA kararına büyük tepki

UEFA Belgrad’da oynanan ve çıkan olaylar sebebiyle 42. dakikada tatil edilen EURO 2016 elemesi Sırbistan- Arnavutluk maçına ilişkin kararını verdi. UEFA, Sırbistan-Arnavutluk maçının skorunu Sırbistan lehine 3-0 hükmen galip ilan etti. UEFA, kararında aynı zamanda Sırbistan’a -3 puan cezası ve iki takıma 100’er bin Euro para cezası ile Sırbistan’a iki maçta saha kapatma cezası verdi.

Arnavutluk’ta olduğu gibi UEFA kararı Kosova’da da sert bir dille eleştirildi. Kararın, Kosova’nın 7 oyuncusunun oynadığı Arnavutluk Milli Futbol Takımı’na büyük bir haksızlık teşkil ettiği belirtildi. Gerek futbol yetkilileri, gerek ise siyasiler UEFA’nın kararı ile 14 Ekim tarihinde oynanan maç esnasında Belgrad’ta hortlayan ırkçılığın ödüllendirildiği, saldırıya uğrayan Arnavut millilerinin cezalandırıldığı kaydedildi.

VOKRRİ: "KARAR SKANDAL"

Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokrri, UEFA’nın kararını skandal olarak niteledi. Şaşkınlık içinde olduklarını belirten Vokri, “Sahada sandalyeler uçuştu. Oyuncular saldırıya uğradı. UEFA buna rağmen Sırbistan’a 3 puan verdi. Anlamak çok zor” dedi.

Kosova’nın haber portallarında çıkan haberlerde de UEFA tarafından bu sabah açıklanan kararın, siyasi nitelikli olduğu, Arnavutluk’a karşı UEFA’nın büyük bir adaletsizlik sergilediğine vurgu yapıldı.

Sırbistan ile Arnavutluk arasında 14 Ekim tarihinde oynanan karşılaşmanın 42. dakikasında uzaktan kumandalı bir helikopterle sahaya Sırbistan, Makedonya, Karadağ ve Kosova’yı da kapsayan “Büyük Arnavutluk haritası”nın yer aldığı Arnavut bayrağın dalgalandırılması üzerine olaylar çıkmıştı. Bayrağın, Sırp futbolcu Stefan Mitroviç tarafından yakalanıp indirilmesine, Arnavut Milli Takımı futbolcuları müdahale etmiş, Arnavut futbolcuların Mitroviç’in üzerine yürümesi sonucu Sırp futbolcular ve Arnavut futbolcular arasında saha içinde kavga çıkmıştı. Saha içinde çıkan bayrak kavgasına yedek oyuncular ve taraftarların dahil olması üzerine hakem maçı tatil etmişti.

UEFA, 8 Ekim 2015’te Tiran’da oynanacak Arnavutluk-Sırbistan maçı ile ilgili ise herhangi bir fikstür ve saha değişikliği olmayacağını açıkladı.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:49

İLGİLİ HABERLER