Spor
  • 17.12.2017 09:56

Ünal Aysal'dan Adnan Polat'a sert cevap

Ünal Aysal, kendisinden sonra gelen yönetimlerin 600 milyon dolar çaldığını söyleyen Polat'a "Kulübü asıl sen batırdın" diyerek cevap verdi.

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal, yine eski başkanlardan Adnan Polat'ın basında yer alan ve kendisini hedef alan açıklamalarına sert yanıt verdi.

Polat, 2011-2014 yılları arasında Galatasaray'da başkanlık yapan Aysal döneminde yolsuzluk yapıldığını iddia ederken, Aysal yaptığı açıklamada Galatasaray'a hizmet etmiş insanlara dönük bu tip saldırıları ayıp ve yersiz bulduğunu söyledi.

HERKES KABUL EDİYOR

Adnan Polat'a cevap vermenin aslında lüzumsuz olduğunu ve artık bu tip açıklamalarını kanıksadığını vurgulayan Ünal Aysal, "Defalarca resmi organlarca belgelenmiş rakamlar ortada... 2011'de Polat'ın bana sıfır nakitli boş bir kasa, 328 milyon dolar borçalacak farkı, bir sürü haciz, ipotekli mal varlığı ile beraber bütün spor dallarında 3 yıllık bir başarısızlık devrettiği herkesin malumu... Benim bir kere daha bu tip gerçekleri tekrarlamam sadece zaman kaybı olur" dedi.

KULÜBÜ KİMLERİN BATIRDIĞI ORTADA

2011'den bugüne kaybedildiği iddia edilen 2 milyar TL'lik hayali rakamın nereden kaynaklandığını anlamanın mümkün olmadığını kaydeden Aysal şöyle devam etti: "Göreve gelirken (Polat'ın) yaptırdığı raporun aynısını Ekim 2014'de görevden ayrılırken de yaptırdım. Bu raporlar neyi devralıp neyi devrettiğimi kanıtlayan en ilmi ve gerçek belgeler... Gerçekte kulübü batıranın kim olduğu da defalarca genel kurulun bilgisine sunuldu."

600 MİLYON DOLAR BUHAR OLDU

Polat dün yaptığı açıklamada şunları demişti: "Biz ayrıldığımız dönemde birleşmiş şirketin değeri 700 milyon civarındaydı. Sonra Ünal Aysal, Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek dönemlerine bakarsanız 150-160 milyonlar civarındadır. Bize kuruşun hesabını soranlar '600 milyon dolar nereye uçtu' diye sormadılar. 600 milyon dolar yok oldu, buhar oldu gitti."

YARSUVAT RESMEN AÇIKLADI

"Ünal Bey zamanında kaynakların en zengin olduğu dönemdi. Üç senede 1 milyar dolar harcadı. Ve ondan sonra gelen başkan Duygun Bey '300 milyon kaybolmuş' dedi. Ama usulsüzce idari ibra edilmeyen başkan benim! Ben artık ne diyeyim."

LİSECİLERİN EKMEK TEKNESİ

"8-9 sene önce başlayan bir lisecilik hareketi var. Bunlar kulüp içi pozisyonlara kendi etrafından liseci arkadaşlarını veya yakınlarını getirdiler. Bu liseci grup liselilerin yüzde 5'idir. Bunların çoğunluğu maddi veya manevi menfaat için kulüptedirler. Galatasaray onların ekmek teknesidir."

Güncellenme Tarihi : 17.12.2017 12:04

İLGİLİ HABERLER