Spor
  • 23.6.2014 13:45

Ünal Aysal Galatasaray'ı Süper Kupa'dan çekerse ne olur

Galatasaray, Ağustos ayında planlanan F.Bahçe ile oynanacak Süper Kupa finaline tıpkı basketboldaki gibi çıkmazsa ne olur?

Böyle bir durumda, G.Saray'ı büyük bir tehlikenin beklediği ortaya çıktı. Önce gelin Ünal Aysal'ın Antalya'da gazetecilere yaptığı ve Süper Kupa'dan da çekilme sinyali veren sözlerini hatırlatalım.

İşte o net açıklama:

İŞTE ANTALYA'DAKİ O NET AÇIKLAMA

"Aynı şeyi futbol takımımız için de hiç çekinmeden yaparım. Önümüzdeki günlerde bu tip benzer olaylar devam ederse, tezgahlar, artık unutmamız gereken kötü alışkanlıklar ortadan kalkmazsa bütün branşlarda bunu yapabiliriz. Diğer kulüpler de bunu yapacaktır. Bu sadece bir başlangıçtır."

BASKETBOLDA NE CEZA ALACAK?

Peki Aysal'ın "Çekinmeden yaparım" dediği olay ne? Bu olay net olarak Süper Kupa finali. Lig şampiyonu F.Bahçe ile Türkiye Kupası şampiyonu G.Saray arasında oynanması gereken ve Ağustos ayında planlanan maçta Aysal, tıpkı basketboldaki gibi maça çıkmamayı net bir şekilde düşünüyor. Tabii bunun için G.Saray'ın basketboldaki gibi bazı yaptırımları göze alması gerekiyor. Basketbolda kupayı kaybedip, 20-0 hükmen kaybeden, disipline sevk edilen G.Saray, ligden düşmeyecek, Avrupa'ya gidecek ancak yöneticileri 1-2 yıl arasında hak mahrumiyeti, kulüp olarak da para cezası alacak.

4 MADDEDE CİDDİ ZARARI VAR

Gelelim G.Saray'ın Süper Kupa finaline çıkmamazı halinde alacağı cezaya.. TFF'nin Süper Kupa talimatnamesine göre uygulayacağı cezayı statünün 7. maddesi belirliyor. "Yaptırımlar" başlıklı maddeye göre G.Saray şu cezaları alacak:

1- Takip eden sezondaki (2014-2015) Türkiye Kupası'na katılmaktan men edilir.

2- Takip eden sezondaki (2014-2015) Süper Kupa'da yer alamaz. (Lig şampiyonu olsa bile)

3- Ayrıca Süper Kupa'nın organizasyonu için yapılan masraflar ile organizasyonun iptal edilmesi dolasıyla TFF'nin karşılaşacağı her türlü cezayı öder. (Sponsor anlaşmaları vb.)

4- Süper Kupa'nın ticari hakları ile ilgili bir talepte bulunamaz.

AVRUPA'YA GİDER, LİGE DE KATILIR

Yani G.Saray Süper Kupa'ya çıkmazsa, 2 kupadan atılırken maddi olarak da 1.5 milyon euro gibi bir zararı göze almak zorunda. Ancak G.Saray, Süper Lig'e devam eder, Avrupa'ya da katılır. Ancak Futbol Federasyonu, statünün 7. maddesinin 2. fıkrasındaki hükümler gereğinde G.Saray'ı disipline sevk edip çeşitli yaptırımlarda bulunabilir.

İŞTE SÜPER STATÜ İŞTE YAPTIRIMLAR

MADDE 7 - KULÜPLERİN GÖREV ve SORUMLULUKLARI

(1) Kupa müsabakasında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp, takip eden sezon Türkiye Kupası'na katılmaktan men edilir ve takip eden sezonda Süper Kupa'da yer alamaz. Ayrıca TFF tarafından Süper Kupa'nın organizasyonu için yapılan masraflar ile organizasyonun iptal edilmesi dolayısıyla TFF'nin karşılaşacağı maddi, manevi her türlü zararı (Üçüncü kişilerle yapılan sözleşmeler gereği ödenmek zorunda kalınan cezai şart, tazminat, vb. dahil) tazminle yükümlü olduğu gibi, Süper Kupa'nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz. (2) Kulüpler, Süper Kupa markasının değerinin arttırılması yönünde TFF tarafından yapılacak her türlü faaliyete destek verecek ve bu faaliyetlerde aktif olarak yer alacaklardır.

(5) Süper Kupa'da yer alan kulüpler, kupa müsabakasında, bulundukları ligin statüsünde belirtilen ve bu statüde aksi açıkça belirtilmeyen tüm hususlara uymakla yükümlüdürler.

(Akşam)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 03:57

İLGİLİ HABERLER