Spor
  • 23.9.2014 21:44

Ünal Aysal'dan sürpriz hamle

Sarı kırmızılı kulüpte, kongre öncesinde herkesi şaşırtacak bir buluşma gerçekleşti.
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, eski kurmaylarından camianın önemli ismi Ali Dürüst ile bir araya geldi.

Seçimde aday olmaya sıcak bakmayan Ünal Aysal’ın görüştüğü iki önemli isim de “Siz yeniden aday olup göreve devam etmelisiniz” yanıtını verdi. Aile kararı ile başkanlığı bırakmayı düşünen Başkan son kararını bugün verecek.

ÜNAL AYSAL’dan sürpriz teklif ve buluşma. Galatasaray Yönetim Kurulu ile birlikte görevinden istifa eden Ünal Aysal, Faruk Süren’e başkanlık teklifinde bulundu. Ailesinin ‘Veda et’ önerisine kulak veren ve başkan adayı olmaya soğuk bakan Ünal Aysal, Galatasaray’ın efsane başkanına teklif götürdü. Süren ile özel bir görüşmeye imza atan Ünal Aysal, “Sizin başkanlığınızda bir yönetime her türlü desteği vermeye hazırım” diyerek Faruk Süren’in 25 Ekim’deki kongrede başkan adayı olmasını istedi. Bilindiği gibi Aysal “G.Saray’ı ileriye taşıyacak bir başkan gelmeli” görüşünde.

“SİZİN DEVAM ETMENİZ EN HAYIRLISI”

Süren’in Aysal’a yanıtı ise “Sizin bırakmayıp aday olmanız gerekli. Bu kulüp için en hayırlısı bu olur. Başkanlık görevine devam etmelisiniz” oldu. Dün Arena’daki yönetim kurulu toplantısında da ayrılık mesajları içeren ifadeler kullanan Ünal Aysal, idarecilerin “Başkanım kalmalısınız” sözlerine ise “Kararımı yarın (bugün) vereceğim” yanıtını verdi. Yönetim sonrasında ise Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sürpriz bir görüşmeye daha imza attı. Başkan Ünal Aysal, saat 18:30’da G.saray Kulübü eski 2. başkanı Ali Dürüst ile bir araya geldi.

DÜRÜST’TEN DE ‘DEVAM ET’ TALEBİ

Les Ottomans’taki zirvede Aysal, Dürüst’e Faruk süren’e yaptığı teklifi anlatıp “Galatasaray’ın selameti ve geleceği adına sizin yönetimde olmanız gerekli” dedi. Aysal, Dürüst’ün başkan ya da 2. başkan olarak Galatasaray yönetiminde bulunması gerektiğini belirtti. Dürüst de Süren gibi başkan Aysal’a “Aday olup göreve devam etmelisiniz” yanıtı verdi. Aysal ise Ali Dürüst’e “Son kez düşüneceğim” dedi.

Herkes onu bekliyor

G.SARAY’da birinci gündem maddesi Ünal Aysal’ın 25 Ekim’de aday olup olmayacağı. Başkan’ın kesin kararını bugün vermesi beklenirken camianın önemli isimleri Ali Dürüst, Abdürrahim Albayrak, Adnan Öztürk ve Haluk Ulusoy üzerlerindeki “Aday ol” baskısına rağmen karar vermediler.

İşte Ünal Aysal’ı soğutan 4 neden

Mayıs 2011’de rekor oy alarak Galatasaray Başkanlığı’na seçilen Ünal Aysal, kesin kararını bugün verecek.

GALATASARAY Kulübü’nde görev aldığı süre zarfında futbolda ve amatör branşlarda birçok başarı elde eden başkan Ünal Aysal’ı, başkan adaylığı kararından soğutan 4 önemli neden bulunuyor...

1-AĞIR ELEŞTİRİLER
Başkanlık görevi süresinde birçok sportif başarıya imza atan Ünal Aysal’ı en çok üzen noktalardan biri divan kurulunda yapılan ‘Kulübü batırdın’ eleştirileriydi.
2-ASILSIZ HABERLER
Ünal Aysal’ın ailesini yaralayıp, kıran ve ‘Veda et’ görüşünü benimsemelerine neden olan en büyük sebep, özel hayatı ve ailesi ile ilgili yapılan asılsız haberler...
3-YETKİ KRİZİ
Camiada kendisine duyulan güvene önem veren Aysal, divandaki son iki toplantıda yetki konusunda yoğun eleştiriler alınca bu düşüncede erozyon olduğu kanısına vardı.
4-ÖZEL YAŞANTI
“Vaktimin yüzde 90’ını G.Saray’a ayırıyorum” diyen Aysal, yoğun mesaisine karşın G.Saray içinden aldığı eleştiriler üzerine vaktini ailesi ve işine ayırmak istiyor.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 01:35

İLGİLİ HABERLER