Spor
  • 6.2.2016 21:06

Vedereson'dan altın gol

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Mersin İdman Yurdu, deplasmanda Kayserispor’u 1-0 yenmeyi başardı. Karşılaşmanın tek golü Vederson’un penaltı atışında yaptığı vuruşla geldi.

İki takımın da orta sahayı kontrol etme çabası ile başlayan mücadelede tüm dengeler 18. dakikada değişti. Ceza sahasında yaşanan pozisyon sonrası penaltı noktasını gösteren hakem, Mustafa Akbaş’a da yaptığı hareketten dolayı ikinci sarı kartını çıkardı. Topun başına geçen Vederson, takımını öne geçiren golü ağlara bıraktı. Bu dakikadan sonra orta sahasını boşaltan Kayserispor, rakip kalede etkili olmaya çalışırken, hızlı hücumlarla çıkan Mersin İdman Yurdu karşısında zor anlar yaşadı.

Ancak çok net pozisyonlarda rakip savunmayı eksik yakalamasına rağmen son paslarda yapılan hatalar sonucu farkı arttıramayan Mersin İdman Yurdu, rakibinin ataklarında da kalesini gole kapadı. İki takım da maç boyunca yakaladığı fırsatları gole çeviremezken mücadele Vederson’un tek golü ile sona erdi. Özellikle iki takımın da kalecisi, serrgiledikleri performans ile daha fazla gol olmasını engelleyen isimler oldular.

Deplasmanda çok kritik bir galibiyet alan Mersin İdman Yurdu, puanını 14 yaparak son sıradan kurtuldu ve 17. sıraya çıktı. 22 puanla 14. sırada kalan Kayserispor ise düşme hattından uzaklaşma şansını değerlendiremedi.

Stat: Kadir Has

Hakemler: Halil Umut Meler, Volkan Narinç, Ahmet Şimşek

Kayserispor: Abdulaziz Demircan, Cem Can (Dk. 68 Marko Sımıc), Mabiala, Berkan Emir (Dk. 52 Sinan Bakış), Mustafa Akbaş, Sow, Mijailovic, Ömer Bayram, Lopez, Oğulcan Çağlayan (Dk. 46 Adnane), William

Mersin İdman Yurdu: Muammer Yıldırım, Mehmet Enes Sığırcı (Dk. 68 Serol Demirhan), Serkan Balcı, Sadiku, Vederson, Murat Ceylan (Dk. 46 Mehmet Taş), Eren Tozlu, Güven Varol, Tita, Nakaulma, Welliton (Dk. 57 Suarez)

Gol: Dk. 18 Gökçek Vederson (Mersin İdman Yurdu)

Kırmızı kart: Dk. 18 Mustafa Akbaş (Kayserispor)

Sarı kartlar: Dk. 4 Mustafa Akbaş, Dk. 6 Ömer Bayram, Dk. 16 Samba Sow (Kayseripor), Dk. 13 Gökçek Vederson, Dk. 14 Enes Sığırcı, Dk. 76 Serkan Balcı, Dk. 89 Eren Tozlu (Mersin İdman Yurdu)

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

GOOOOL! 18. dakikada Mustafa Akbaş ceza sahasında Welliton’u düşürmesi sonucu maçın hakemi penaltı noktasını gösterdi. Mustafa Akbaş bu pozisyonda ikinci sarı kartını da görerek kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Penaltı atışını Gökçek Vederson kullandı ve meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 0-1.

20. dakikada sol kanattan gelişen atakta Gökçek Vederson ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı ancak meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

35. dakikada sol kanattan yapılan ortada William’ın kafa vuruşunda top az farkla dışarı gitti.

44. dakikada ceza sahası dışından Berkan Emir’in kullandığı serbest vuruşta top yan direkten döndü.

51. dakikada ani gelişen Kayserispor atağında William ceza sahası içerisinde vuruşunu yaptı, defansa çarpan top dışarı gitti.

66. dakikada Cem Can sağ kanattan çizgiye kadar indi ve ortası yaptı. Defansa çarpan top kimse dokunamayınca kaleci çizgisine paralel gitti. Devam eden atak sonuçsuz kaldı.

70. dakikada William’ın ceza sahası içerisinden yaptığı vuruşta top az farkla dışarı gitti.

76. dakikada Adnane’nin kullandığı serbest vuruşta kaleci topu dışarı gönderdi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:21

İLGİLİ HABERLER