Spor
  • 21.11.2014 15:32

Volkan Demirel, o taraftarlardan şikayetçi

Milli Kaleci Volkan Demirel, Türkiye-Kazakistan maçında kendisine küfür eden taraftarların tespit edilerek haklarında “hakaret ve sövme” suçlarından dava açılmasını istedi. Demirel’in avukatı tarafından savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde “Volkan Demirel’in sahayı terk ederek gösterdiği tepkiyle belki de sesi çıkmayan ve haksız acılara maruz kalan diğer tüm futbolcuların sesi olmuştur” denildi.
Milli Kaleci Volkan Demirel avukatı Mahir Işıkay aracılığı ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.

Avukat Işıkay tarafından savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde kaleci Volkan Demirel’e, eşine, çocuğuna ve ailesine, Türkiye-Kazakistan maçı ısınma antrenmanı esnasında bir grup seyircinin sürekli ve organize bir şekilde küfür edildiği edilen küfürler üzerine Demirel’in, sahayı terk etmek zorunda kaldığı belirtildi.
Milli futbolcuların o ülkenin futbolu için en değerli unsurlarının başında geldiği belirtilen suç duyurusu dilekçesinde “Milli formanın kutsallığı karşısında, ay yıldızlı takımda bir futbolcunun hangi kulübün sporcusu olursa olsun kendi ülkesinin insanından küfür yemesi kabul edilebilir bir durum değildir” denildi.

“VOLKAN DEMİREL TÜM FUTBOLCULARIN SESİ OLMUŞTUR”
Avukat Mahir Işıkay tarafından savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinin açıklamalarımız başlığı altında şu ifadelere yer verildi; “Psikolojileri ve karakterleri güçlü olsa da futbolcuların da insan oldukları, etten kemikten yaratıldıkları, sahip oldukları aileleri ve değer yargıları çerçevesinde herkes gibi onurları ve namusları için yaşayan insanlar olduğu unutulmamalıdır. Normal şartlar altında herhangi bir insanın karşı karşıya kaldığında daha ağır tepki verebileceği hakaret ve küfürlere sadece futbolcu diye katlanmaları beklenmemelidir” ifadelerine yer verilen suç duyurusu dilekçesinde Volkan Demirel’in bu hareketi ülkemiz adına da milat olacak ve yıllardır kangren olan bir sorunun çözümüne katkı sağlayacaktır. Gerek kulüp gerekse milli takım seviyesinde hiçbir futbolcunun küfür ve hakarete maruz kalması kaderleri değildir. Volkan Demirel, sahayı terk ederek gösterdiği tepkiyle belki de bu konuda sesi çıkmayan ve bu haksız acılara maruz kalan diğer tüm futbolcuların sesi olmuştur”.

Dilekçenin sonuç kısmında ise Volkan Demirel’e karşı sövme ve hakaret suçunu işleyen şüphelilerin tespit edilerek cezalandırılmaları için kamu davası açılmasını istenildi. 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 00:11

İLGİLİ HABERLER