Spor
  • 8.1.2011 04:59

YERLİ ASLANLARDAN SİTEM...

Aykut Erçetin ve Ufuk Ceylan, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, özellikle oldukça kötü bir grafik çizilen ilk yarıdaki performansın yeni yılda düzelmesi dileklerinde bulundu.
''Maalesef takım olarak çok iyi bitiremedik 2010 senesini. İlk yarı istediğimiz yerlere ulaşamadık'' diyen Aykut, ''Avrupa'da elendik. Ligde istediğimiz sonuçları alamadık. Üzücü bir 2010 oldu. Yeni bir yıla girdik. Yeni bir heyecan, yeni bir stat, yeni takım arkadaşları. Bunlar önemli olan şeyler. Geçmişi unutarak yeni stat, yeni formayla yeni bir heyecan, yeni bir duygu yaratmak. Artık bunlar bizim hedeflerimiz'' ifadelerini kullandı.

Aykut, ilk yarıyla ilgili olarak Ufuk ise ''Takımımız açısından iyi geçtiğini söyleyemem. Zaman zaman tepkiler de yaşadık. Kötü dönemler de geçirdik. Umarım 2011 hepimiz için iyi olur. Yeni stadımızla geçmiş yaşanmış başarılar tekrar edilir. İnşallah 2011'de güzel günler görürüz'' diye konuştu.

YERLİ KALECİ KONUSU
Türkiye'de geçmiş yılların aksine 4 büyük kulübün de kalelerini yerli kalecilerin koruyor olması hakkında, her iki file bekçisi de olumlu konuştu.

Aykut Erçetin, yerli kaleci tercihinin çok doğru olduğunu belirterek, ''Yıllardan beri, yabancı kontenjanını kaleciye vermenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Kontenjanın hücumda, orta saha bölgelerinde kullanılması gerekir bana göre. O yüzden mevcut durum sevindirici bir şey benim için. Yabancı kalecileri de gördük. O kadar mı çok fark etti?'' dedi.

Yerli kalecilere güvenmek gerektiğini vurgulayan Ufuk Ceylan ise şunları söyledi:
''Sonuçta hatalar oluyor. Bunları biz de yaşadık. Yabancı kaleciler de sonuçta benzer golleri yiyor. Bence Türkiye'de yerli kaleciye sabır yok. Bazen başarılar çok kolay yakalanıyor diye gözüküyor ama bir anda insanlar silinebiliyor. İnşallah bundan sonra Türk kalecilerin arkasında dururlar. Bazen bir kaleciye şans vermek yeterli olmuyor, onun arkasında durmak da gerekiyor.''

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 23:24

İLGİLİ HABERLER