Dünya
  • 21.4.2019 18:26

Sri Lanka'da iki de Türk öldü!.. Ölü sayısı 207'ye çıktı

Sri Lanka polisi, başkent Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki 3 otel ve 3 kiliseyi hedef alan saldırıların ardından başkent Colombo yakınlarında bulunan Dehiwela kentindeki hayvanat bahçesi yakınındaki bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın daha meydana geldiğini duyurdu.

Yeni saldırı sebebiyle ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Yedinci patlamanın ardından başkent Colombo'da bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın daha meydana geldiği belirtildi. Kilise ve otelleri hedef alan saldırılarda ölü sayısı 207'ye yükseldi.

Terör saldırılarında iki Türk vatandaşının hayatını kaybettiği, yaşamını yitiren Türk vatandaşlarının isimlerinin Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş olduğu bildirildi. Terör saldırılarıyla bağlantılı olarak 7 şüpheli gözaltına alındı.

Sri Lanka'nın başkenti Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki 3 otel ve 3 kiliseye yerel saatle 08:45'te eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılar sebebiyle 207 kişi yaşamını yitirdi, 500'den fazla kişi yaralandı. Toplamda gerçekleştirilen altı saldırının ardından Sri Lanka polisi ülkenin Dehiwela kentindeki hayvanat bahçesi yakınındaki bir oteli hedef alan yeni bir patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Yeni saldırı sebebiyle ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti.

Yedinci patlamanın ardından başkent Colombo'nun Orugodawatta bölgesinde yeni bir patlamanın daha meydana geldiği belirtildi.

Öte yandan Sri Lanka Savunma Bakanı süresiz çıkma yasağı ilan etti. Sosyal medya ağlarına ve mesajlaşma hizmetlerine erişim kısıtlandı. Terör saldırılarıyla bağlantılı olarak 7 şüpheli gözaltına alındı.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sri Lanka’daki saldırılarda hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının isimlerini paylaştı.

Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Sri Lanka’daki hain saldırılarda vatandaşlarımız Serhan Selçuk Nariçi ve Yiğit Ali Çavuş’u maalesef kaybettik." ifadesini kullandı. 

Yaşamını yitiren Türk vatandaşlarına Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileklerini ileten Çavuşoğlu, "Aileleriyle temas halindeyiz, cenazelerin ülkemize süratle getirilmesini sağlayacağız." bilgisini verdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SRİ LANKA'DA BULUNAN TÜRK VATANDAŞLARINA DUYURU

Dışişleri Bakanlığı Sri Lanka'da bulunan Türk vatandaşları için aşağıdaki duyuruyu yaptı:

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, ağaç, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor

SERHAN SELÇUK NARİÇİ

"Sri Lanka’da meydana gelen saldırılardan etkilenen ya da ülkede bulunan yakınlarından haber alamayan vatandaşlarımız Kolombo Büyükelçiliğimize +94 (76) 766 7339 numaralı telefondan; Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezine ise +90 (312) 292 29 29 numaralı telefondan ulaşabilirler. Sri Lanka’da bulunan vatandaşlarımızın yerel güvenlik güçlerinin ve Kolombo Büyükelçiliğimizin duyurularını yakından takip etmeleri önemle rica olunur."

Güncellenme Tarihi : 21.4.2019 21:29

İLGİLİ HABERLER