Spor
  • 24.9.2013 16:43

Stadyumlarda yeniden polis dönemi

GENÇLİK ve Spor Bakanı Suat Kılıç, "Öne çıkan iki konu var. Güvenlik ihtiyacının özel güvenlik yerine, polis tarafından karşılanmasıdır. İkincisi, sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik suç işleyenlerle ilgili durumun hapis cezaları yönünden yeniden ele alınmasıdır" dedi.

Bakan Kılıç, Beşiktaş-Galatasaray derbi maçında yaşanan olaylardan sonra yapılan açıklamaların gündem değiştirmeye yönelik açıklamalar olduğunu söyleyerek, "0laydan sonra ben ve hükümetimiz hep şunun üzerinde durduk. Herhangi bir grubu veya kesimi doğrudan suçlamak doğru değil. Herhangi bir grubu suçlamada bulunabilmek için polislerin tespitlerini yapması lazım. Bu tespitlerin adli makamlara ulaşması lazım. O nedenle böyle bir berraklık mevzusu bahis olmadıkça herhangi bir kesimle ilgili suçlamada bulunmak doğru olmaz. Biz de böyle bir suçlamada bulunmadık. Herhangi bir kesimi de hedef almadık almanın da doğru olduğuna inanmıyoruz. Suçluyu bulmak gerekiyor. Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu değişik nedenlerle ihlal edildi. Polisin görevi, görüntüleri taramak. Suçlular, tespit edilecek. Suçlular üzerinden işlem yapılacak. Kimse gündem karartmaya çalışmasın" diye konuştu.

"HEDEF HOLİGANİZMLE MÜCADELEDİR"

Meclis açıldığı zaman gündeme gelecek konuların başında Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesi Kanunu olduğunu belirten Kılıç, "Stadyumlardaki güvenlik gereksinimi, kulüplerin belirlediği özel güvenlik firmaları tarafından karşılanmaya başlanmıştı. Özel güvenlik organizasyonunun yetersizliği pazar günü oynanan derbi maçında bir kez daha görüldü. O nedenle stadyumlarda güvenliğin özel güvenlik birimlerinden alınarak yeniden eskiden olduğu gibi emniyet birimlerine devir edilmesi önemlidir. Çözüm adımı olacaktır. Burada kuşku olmasın hedef holiganizmle mücadele olmalıdır. O gece yaşananlar sahada rekabet halinde olan her iki takıma Türk futboluna zarar vermiştir. Bu huzursuzluğun bertaraf edilmesi yönünde alınması gereken bütün tedbirleri almaktayız. Kanun üzerinde taslak çalışmaları devam ediyor. Bu taslak çalışmaları tamamlandığında Adalet Bakanlığı'ndaki ilgili birimlerle de konuyu konuşacağız. Nihai bir karara varacağız. Tasarı veya kanun teklifi olarak mı gelecek. Büyük bir olasılıkla kanun teklifi olarak ilgili komisyona intikal edecektir. Yasal düzenlemeleri hızla gerçekleştirirceğiz" şeklinde konuştu.

"ÖZEL GÜVENLİK YERİNE POLİS"

Stadyumlarda özel güvenlik yerine polisin güvenlik hizmeti verebileceğini belirten Çelik, "Öne çıkan iki konu var. Güvenlik ihtiyacının özel güvenlik yerine, polis tarafından karşılanmasıdır. Sporda şiddet ve düzensizliğin önlenmesine yönelik suç işleyenlerle ilgili durumun hapis cezaları yönünden yeniden ele alınmasıdır. Şu anda bu kanunun ihlaline yönelik hapis cezaları var. Ancak hapis cezaları alt sınır nedeniyle geriye bırakılıyor. Geriye bırakıldığı zaman da caydırıcılık gücü azalıyor" dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:45

İLGİLİ HABERLER