Ekonomi
  • 22.10.2005 00:01

STANDARD AND POORS'IN GÖZÜ TÜRKİYE'NİN ÜZERİNDE...

LONDRA (İHA) - Standard And Poors Türkiye Analisti Farouk Soussa, Türkiye'nin kredi notunu sürekli takip ettiklerini belirterek,"Bizin notlarımız her zaman geleceğe dönüktür. Yine geleceğe dönük olarak iyileşmeleri takip edeceğiz ve bunu nota yansıtacağız" dedi.


CNBC-e'ye telefonla açıklamalarda bulunan Soussa, Ağustos ayında yaptıkları not yükseltimine AB'ye ilişkin gelişmeler ve İMF ile anlaşmanın yansıdığını kaydetti. Sosyal güvenlik reformunun sonuçta geçeceğini beklediklerini ifade eden Soussa,"Bazı gecikmeler oldu, ancak hükümet bunların üstesinden gelecektdir. Bu konuda kötü bir haber gelirse sadece İMF açısından değil, Türkiye'nin mali görünümü açısından da bir
olumsuzluk sözkonusu olabilir. Bu hassasiyeti dikkate aldığımız zaman bu açığın kapatılması için bazı önlemlerin hayata geçirilmesi sözkonusu olabilir. Yani reformun mutlaka geçirilmesi ve bir önlem alınması gerekiyor" dedi.


Şu anda cari açıkta bir iyileşme göremediklerini kaydeden Soussa, "Çok büyük bir açık sözkonusu ve finansman kısa vadeli olarak karşılanıyor. Bunun ötesinde olumlu gelişme ise özelleştirmeler ve yabancı yatırımların gelmesi sanıyorum cari açık çok büyük oranda özelleştirmelerle finanse edilebilir ve bu yıl için bir rahatlama sözkonusu olabilir. Önümüzdeki döneme ilişkin soru işareti yabancı yatırımların sürdürülebilir olup olmayacağı. Telekom'dan olumsuz bir karar elbette kötü olacaktır" diye konuştu.


Şu anda yabancı yatırım akışını not için dikkate almadıklarını ifade eden Soussa,"Tek seferlik bir giriş cari işlemlerde önemli bir değişiklik yaratmayacaktır. Önemli olan yabancı yatırımcıların kalıcı olup olmayacağı. Biz önümüzdeki dönemde buna bakacağız" İfadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:50

İLGİLİ HABERLER