Medya
  • 30.5.2006 13:01

STAR TV'NİN ANA HABER SPİKERİ RALLİ'Yİ SALLADI

Star TV'nin ana haber spikerliğini ve editörlüğünü üstlenen Bahar Feyzan, Polo Ladies Cup'ta direksiyon sallayan son güzel oldu. Feyzan katıldığı ilk yarışta istediği başarıyı elde edemese de, 'Bir erkekten çok daha iyi araba kullanırım' diyor.


Bir erkekten iyi araba kullanırım

Star TV’nin Ana Haber spikerliğini ve editörlüğünü üstlenen Bahar Feyzan, motor sporlarına olan tutkusunu bu yıl ilk defa Polo Ladies Cup’ta yarışarak profesyonelleştirdi. Feyzan katıldığı ilk yarışta istediği başarıyı elde edemese de, 'Bir erkekten çok daha iyi araba kullanırım' diyor.

Katıldığı VW Polo Ladies Cup’taki ilk yarışında sonuncu olmasına rağmen ikinci yarışa daha iyi hazırlandığını belirten Bahar Feyzan, istediği başarıyı yine elde edemedi. 17 kişinin katılımıyla gerçekleşen yarışta 14’üncü sırayı alan güzel spiker, 'Pistin tozu bambaşka' diyerek, yarışlara devam edeceğini belirtti.

- Ne zamandır araba yarışlarına ilgi duyuyorsunuz?

Aslında küçüklüğümden beri vardı ilgim. Formula 1’leri takip ediyordum devamlı ama Doğuş Motorspor’un Seat Cup’ı düzenlemesi ve hemen ardından da Polo Ladies Cup’ı organize etmesiyle daha da ilgim arttı. Geçen sene kendi programımdan ötürü katılamadım. İkinci sene de hemen içinde olmayı istedim.

- Eğitimini aldınız mı?

Önce aracı tanıdım. Aracın teknik aksamını, pist kurallarını öğrendim. Arabanın içinde daha profesyonel pilotlarla birlikte ikinci bir koltuk yaparak eğitim aldım.

- Bir yandan spikerlik bir yandan yarışlar... Vakit ayırmak zor olmuyor mu?

Star Ana Haber’i sunuyorum fakat ikisi çok ayrı şeyler. Aslında ikisinin de ortak noktası adrenalinin çok yüksek olması. Bir tanesinde canlı yayındasınız birçok olay olabiliyor. Hepsiyle mücadele edip iyi bir şey sunmaya çalışıyorsunuz. Yarışta daha farklı bir adrenalin, tutku var. Arabanın içi 50-60 derece olmasına rağmen hiç onu düşünmüyorsunuz. Yani konsantrasyonu yakaladığınız çok nadir yerlerden bir tanesi. Pistin tozu bambaşka.

- Günümüzde kadınları her sektörde görebilmek mümkün. Yarışlara ise son iki yıldır ilgi duyuluyor. Buna nasıl bakıyorsunuz?

kadınlar yıllardır her yerde vardı. Ama kadın yarışı yoktu. Yarışlarda da tek tük kadın vardı. Doğuş Motorspor’un sayesinde böyle bir organizasyon gerçekleşti. Çok daha iyi olabileceğini düşünüyorum. kadınların yapamayacağı iş yok.

- Bu yarışa katılacağınızı çevrenizdekilere söylediğinizde ne gibi tepkilerle karşılaştınız?

Genelde benim yarıştığım arkadaşlarımın ailesinde veya yakınında bir şekilde yarışçı olan var. Bizim ailede böyle bir durum yok. Yalnız dedem vardı motorla ilgilenen. Belki oradan genetik bir şey bulaşmış olabilir. Şaşırdılar fakat sonra çok sevindiler.

- Polo Ladies Cup’tan biraz bahseder misiniz?

Kadınlarla yarışmak güzel. Daha önce antrenmanlarımız oluyor. Mesela ilk yarış İzmir pistindeydi. Orada antrenmanlarımız birgün önce oldu. Bizim için zor bir pistti. Her şeyin ilki oldu orada. İyi bir derece almaktan ziyade yarışı tamamlamak çok önemliydi. İkinci yarışta ise 17 yarışçı arasında 14’üncü oldum.

- Bu yarışların içindesiniz ve araba kullanmayı çok seviyorsunuz. Peki, İstanbul trafiğinde neler yaşıyorsunuz?

Açıkçası ben kendimi pistte daha güvenli hissediyorum. Çünkü araçlar modifiye araçlar, inanılmaz bir güvenlik söz konusu. Bizim araçlarımızla takla atma riski yok. Savrulduğunuzda da herhangi bir tehlike yok. Araca ne olursa olsun siz o aracın içinden sağlam çıkıyorsunuz. Bir de pistte kuralları bilen insanlar var. Bizimle birlikte yapılan hatalar da büyük hatalar olmuyor. Pistte 50 kişiyle bile yarışsak kuralları bildikleri için sorun olmuyor. Trafikte öyle değil tabii ki. Biri çok hızlı kullanıyor, diğeri gitmiyor. Yine de trafikte agresif değilimdir.

- Erkek sürücüler hep kadın sürücülere tepkilidir. Bunun için neler söyleyeceksiniz?

O erkeklerin egoları olsa gerek! Ben 14 yaşımdan beri araba kullanıyorum. Tabii ki ehliyetimi ve arabamı 18 yaşımda aldım. Çok iyi araba kullanan kız arkadaşlarım var. Belki erkeklerin o görüşü kadınların tedirgin olduğu durumlarla ilgilidir. Hani erkekler biraz daha rahattır. Bir erkekten çok daha iyi araba kullanırım.

- Arabanın a’dan z’ye her şeyini bilir misiniz?

Ben liseyi İngilizce Makine Teknik üzerine okudum ve mezun oldum. Teknik aksamını çok iyi biliyorum. Arabam geçen gün bozuldu. Kayışı koptu. O sesi, arabayı tanıyorum.

HÜRRİYET KELEBEK
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 05:06

İLGİLİ HABERLER