Medya
  • 9.1.2006 16:32

STAR'DAKİ YILDIZ TİLBE'NİN PROGRAMINDA KÜRT-TÜRK GERGİNLİĞİ...

STAR'DAKİ YILDIZ TİLBE'NİN PROGRAMINDA KÜRT-TÜRK GERGİNLİĞİ...
PROGRAMI ARAYAN HANGİ BAKAN "BİRAZ DA TÜRKLERDEN KONUŞUN" DEDİ?
 
Star'da dün gece yayınlanan Yıldız Tilbe'nin 'Yıldızların altında' programının konukları Ankaralı Turgut, Rojin, Balık Ayhan ve Ziynet Sali'ydi. Yıldız Tilbe programın başında konuklarına hangi milletten olduklarını sordu. Tilbe, Ziynet Sali'ye, "Sen Yunanlısın di mi?" dedi. Sali ise "Hayır ben Türküm, Kıbrıs Türküyüm" dedi. Tilbe "Ben Kürdüm" dedi. Konuklardan, Rojin Kürt  olduğunu, Balık Ayhan ise Roman olduğunu belirtirken, Ankaralı Turgut'un da Ankaralı olduğu konuşmaları geçti. Bu konuşmaların ardından Anadolu'nun kültürlerinin bir araya geldiği belirtilerek konuşma bağlandı.
Programın ilerki bölümlerinde Yıldız Tilbe, "Ulaştırma Bakanından uyarı gelmiş. Benim anam Tuncelili, hem Zaza hem Kürt, babam Ağrılı Kürt. Ben bu topraklarda doğdum, büyüdüm. Kürt neyse benim için Türk de odur, Laz da odur, Çerkez de odur. Hiç bir farkı yoktur birbirinden asla" dedi.
ASLINI İNKAR EDEN HARAMZADEDİR
Tilbe sinirlenerek, "Ayıranlarda hezimete uğrayacaktır. Bunu buradan BEN olarak söylüyorum. Bu ülke bölünemez, bir bütündür. Sadece sınırlarımız içiyle sınırlı değiliz biz. Yurtdışında yaşayan bir sürü vatandaşımız var. Söylenen herşey yanlış değerlendirilmesin.
Ben Kürt olduğum için utanmıyorum, övünmüyorum da. İnsan olmaya çalışıyorum. Aslını inkar eden haramzadedir. Hepimiz kardeşiz beni kardeş olarak kabul etmeyen alnımın ortasından vurabilir"
ESKİ BAKAN ARAMIŞTI
Tilbe'nin programını eleştiren kişi eski bir Bakan'dı. iddialara göre  1991 yılında ANAVATAN  Hükümeti'nde görevli eski Ulaştırma Bakanı reji odasını arayarak, "Programda biraz da Türkler'den konuşun" demişti.

(SÜPERPOLİGON) Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:17

İLGİLİ HABERLER