Gündem
  • 3.10.2005 17:56

STRAW: ''ANLAŞMAYA YAKINIZ''

LÜKSEMBURG - Avrupa Birliği dönem başkanı İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, tam müzakerelerin başlaması konusunda uzlaşmaya ''yakın'' olduklarını söyledi.
     Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Genel İşler Konseyi'nde bir konuşma yapan İngiliz bakan, anlaşmaya yakın olduklarını belirtirken, durumun hala hassasiyetini koruduğunu ve başarısızlığın AB için felaket olacağını ifade etti.
     İngiliz bakan, ''Evet, anlaşmaya yakınız, eğer olumlu yönde gidersek hedefimize ulaşacağız, aksi takdirde bu AB için felaket olacak'' dedi.
     Bu arada, görüşmelerin son durumuyla ilgili gazetecilerin soruların yanıtlayan bir İngiliz diplomat, önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirtti ve bir sonucu ulaşma konusunda umutların arttığını ifade etti.
     25'lerin üzerinde anlaştığı taslak metnin Ankara'ya ulaştığının teyidini aldıklarını kaydeden diplomat, metnin Ankara'da şu anda değerlendirildiğini söyledi.
     İngiliz diplomat, müzakere seremonisi için şu anda belirlenmiş bir saatin olmadığını sözlerine ekledi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:59

İLGİLİ HABERLER