Yaşam
  • 30.8.2009 14:04

SU KAPLUMBAĞALARINI BENZİN DÖKÜP YAKTILAR

Milas Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Meliha Tekin, böyle bir olaya şahit olmakla insanlığından utandığını söyledi.

Zehirlenen köpeklerle gündemden düşmeyen Milas'a bağlı Ören beldesi bu kez başka bir hayvan katliamına tanık oldu. Ören'de yaşayan Milas Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Meliha Tekin, hafta içerisinde Ören'den Milas'a doğru otomobiliyle gelirken, yol kenarında benzin dökülerek yakıldığını tahmin ettiği hem yetişkin hem yavru 30 kadar su kaplumbağası bulduğunu ve hayvanların durumunu görünce şoke olduğunu söyledi.

Kaplumbağaları benzin döküp yaktılar

Ören- Milas karayolunun birinci kilometresinde, beldede daha önce rastlamadığı üç yavru köpeği görünce aracını durdurarak yanlarına gittiğini belirten Meliha Tekin, "Yakında bulunan bir vatandaşa köpekler hakkında bir şeyler sormak istedim. O sırada yol kenarında bir karartı gördüm. İlk etapta çöp sandım. Yaklaştığımda yerdeki karartının vahşetten kalanlar olduğunu anladım. Yaklaşık 30 kadar yavru ve yetişkin su kaplumbağası bir araya getirilmiş ve üzerlerine bir sıvı dökülerek yakılmıştı. O anda şok geçirdim" dedi.

`ÇOCUKLAR YAPMIŞ OLABİLİR'

Gördüğü manzarayı hemen fotoğrafladığını kaydeden Tekin, bir süre sonra kendini biraz toparladığını ve çevredeki vatandaşlarla konuştuğunu anlattı. Vatandaşların bu katliamı çocukların yapmış olabileceğini söylediğini kaydeden Tekin, "İkinci kez şok yaşadım. Çocukların yapmış olabilecekleri söylendi. Bu beni daha da üzdü. Çünkü çocukların böyle bir şey yapabilmeleri daha da korkunç" diye konuştu.

"DAHA ÖNCE BÖYLE BİR OLAYLA KARŞILAŞMADIM"

Yanan kaplumbağalara tekrar tekrar baktığını ve hayvanların üzerlerine benzin dökülerek yakıldığını tahmin ettiğini belirten Tekin, "Yakılan kaplumbağa sayısı belki daha fazlaydı. Doğadaki diğer hayvanlar tarafından yenilenler ve parçalananlar da olmuş. Bu olayı yaşamış olmak beni insanlığımdan utandırdı. Ören'de daha önce böyle bir olayla karşılaşmamıştım" dedi.

"KONUNUN ARAŞTIRILMASINI İSTEDİM"

Meliha Tekin, su kaplumbağalarını bulduğu bölgede tatlı su balıkçılığı yapan bir tesis ve bu tesisin yararlandığı bir yeraltı su kaynağı bulunduğunu alatarak, kaplumbağaların bu su kaynağında yaşadığını belirtti. Konunun yakın takipçisi olacağını kaydeden Tekin, Milas Orman İşletme Müdürlüğü Milli Parklar Birimi'ne, çektiği fotoğrafları eklediği bir dilekçeyle vererek, konunun araştırılmasını istediğini söyledi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER