Gündem
  • 31.3.2012 17:19

Suat Kılıç kendini böyle savundu

TBMM (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Şahsıma ait gayrimenkulün restorasyon çalışmasında Altındağ Belediyesi'nin bir tek paslı çivisi veya kırık tuğlası varsa tapuyu bu iddiayı ispat edene vermeye hazırım'' dedi.
            Suat Kılıç, ''Gayrimenkulü Hamamönü bölgesinde almak kabahat ise bu kabahatin gerekçeleriyle, belgeleriyle ortaya konması lazım. Bölgenin aynı zamanda restorasyon alanı ilan edilmiş bir bölge olması, o bölgede gayrimenkul edinimini bir kabahat, suç oluyorsa, bunun da hukuki dokümanlarıyla ortaya konması lazım'' dedi.
      Hamamönü bölgesindeki vatandaşların restorasyon çalışmalarından haberi olmadığı ve bu yüzden de hak kaybına uğradığı iddiasına yanıt veren Kılıç, Altındağ Belediyesi'nin geniş kapsamlı restorasyon çalışmasının 2007'den beri yürüttüğünü söyledi. Kılıç, bölgedeki çalışmaların Murat Karayalçın dönemine kadar uzandığını ifade ederek, bölge halkının bilgisinin olmadığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi.
      Kılıç, taşınmazın tapusunun adına tescil tarihinin 2009 olduğunu kaydetti. Vekaletle tapu tescili yapıldığının söylendiğini ifade eden Kılıç, ''Vekalet, hukukun düzenlemiş olduğu bir müessesedir. Vekaletle iş yapmanın, devir yapmanın ya da almanın herhangi bir hukuki sakıncasının varlığını, iddia edenin ispat etmesi gerekir. Vekaletle iş görmenin hukuki sakıncası nedir-'' diye sordu.
      Belediyedeki bir memura tapu için vekalet vermesinin hukuki ve etik açıdan engel bir tarafı olmadığını belirten Kılıç, ''Vekaleti verdiğim kişi projeyi yürüten kişi değildir, ilgili şubede bir memurdur. Adıma sadece tapu kabulü yapıyor. Bunda suç olan etik sorun ne olabilir-'' dedi.
      Suat Kılıç, iddialara yanıtı, iddiaların bakanlığı ile ilgili olmadığı için avukatı aracılığıyla yaptığını söyledi.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:11

İLGİLİ HABERLER