Yaşam
  • 31.3.2006 10:31

SUÇUMU DUYAN BENLE ALAY ETTİ!

İstanbul Valisi Muammer Güler'e gönderdiği e-postada, "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanan ve dünkü ilk duruşmasında hakkında tahliye kararı çıkan Gökhan Elçi (19), "Allah bir daha cezaevine düşürmesin" dedi.
Dün saat 19.00 sıralarında Bayrampaşa Cezaevi'nden çıkan Elçi, kendisini karşılayan babası Ömer Elçi'ye sarılarak hasret giderdi.

'Çile çektim'
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Elçi, başına gelenlerden ders aldığını ve hayatını bir an önce düzene sokmak istediğini belirtti. Elçi şunları kaydetti:
"Suçumu duyan alay edip güldü. Böyle bir şey olabileceğini bilmiyordum. Anlık oldu. Cezaevinde 15 gün çok çile çektim. Girişte herkes çok soğuk bakıyordu. Herkesten belirli para alındı. İçeride dayanışma vardı. Ancak yataklar ve yemekler çok kötüydü. Yerlerde yatmak zorunda kaldım. Başıma gelenleri düşündüm, bir türlü inanmak istemedim. İlk gece uyuyamadım. Oysa karakola bile gitmemiştim."

'Hakaret için göndermedim'
Elçi, "Beşiktaş maçlarına gidecek misin?" sorusu üzerine de, "Beşiktaş'ı seviyorum. Tabii ki gideceğim" dedi. e-postayı hakaret amacıyla göndermediğini de kaydeden Elçi, "Bir anlıktı. Hayatımı bir an önce kurtarıp böyle şeylerden uzak kalmak istiyorum. Allah kimseyi düşürmesin. Bundan sonra önümden karınca geçse yol vermeyi öğreneceğim" diye konuştu.

İlk duruşmada serbest kaldı

Vali Güler'e gönderdiği elektronik postada "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçunu işlediği gerekçesiyle 16 Mart 2006'da tutuklanan Gökhan Elçi (19), dün İstanbul 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkarıldı. Hâkim, 'Hakaret kastım yoktu' diyen Elçi'nin tahliyesine karar verdi.

(milliyet)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:41

İLGİLİ HABERLER