Asayiş
  • 30.4.2006 00:01

ŞUHUT'TA GERGİNLİK...

ŞUHUT - Afyonkarahisar'ın Şuhut ilçesinde göçebe olarak yaşayan bir ailenin çocuklarının bazı kız öğrencileri rahatsız ettikleri iddiasıyla toplanan çok sayıda vatandaş, aileye ait 2 ev ve 5 at arabasını ateşe verdi.
     Dün öğle saatlerinde Şuhut Kız Meslek Lisesi yöneticileri, İlçe Emniyet Amirliği ekiplerini arayarak, göçebe 3 çocuğun, öğrencilerini rahatsız ettiğini ve sözlü sarkıntılıkta bulunduğunu bildirdi.
     Bunun üzerine polis ekipleri tarafından başlatılan çalışma ile yaşları 11 ile 14 arasında değişen Ö.A, R.A. ve C.A. gözaltına alındı. Yapılan aramada üzerlerinde kesici aletler bulunan çocuklar, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.
     Kız Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı M.Ş. ile bugün karşılaşan söz konusu çocuklar, ''Bizi nasıl polise şikayet edersin'' diyerek bıçak çekti. Bunun üzerine çevredeki vatandaşların müdahale ettiği 3 çocuk kaçtı. Çocukların kullandığı bir at arabasını yakan vatandaşlar, olay yeri yakınlarında bulunan çocukların babası R.A'yı da darp etti.
     Daha sonra Gazipaşa Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçen yaklaşık 200 kişi, burada ailenin yaşadığı 2 evi ve 4 at arabasını daha ateşe verdi.
     Afyonkarahisar'dan takviye ekip gönderilen ilçede yaşanan gerginlik nedeniyle geniş güvenlik tedbirleri alındı.
     Darp edilen baba R.A'nın ise Afyonkarahisar Kocatepe Devlet Hastanesinde sevk edildiği ve tedavi altına alındığı öğrenildi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:32

İLGİLİ HABERLER