Gündem
  • 10.8.2022 12:53

Suikast hazırlığı yapan süper lüks Masserati'li terörist öldürüldü

Milyonluk Masserati'li terörist! İç savaş ve suikast planı yapıyordu

Terör örgütü PKK’nın sözde liderlerinden Murat Karayılan’ın özel görevler için kullandığı 2 terörist Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesi kırsalında düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristler arasında 2016 yılında dikkat çekmemek için lüks otomobillerle, kendilerine ‘işadamı’ görüntüsü vererek Balıkesir’de bir villaya yerleşen ve iç savaş ve suikast planı hazırlığı yaparken yakalanan MLKP’nin Doğu ve Güneydoğu sözde sorumlusu Şafak kod adlı Ulaş Alankuş olduğu ortaya çıktı.

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi kırsalında güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda terör örgütü PKK'ya büyük darbe vuruldu. Operasyon kapsamında eylem hazırlığında olduğu tespit edilen iki terörist, Ağrı Dağı'ndan Iğdır'a geçmek istediği sırada Bardaklı Köyü kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada etkisiz hale getirildi.

Milyonluk Masserati’li terörist! İç savaş ve suikast planı yapıyordu

BAKAN SOYLU AÇIKLADI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, etkisiz hale getirilen teröristlerin PKK terör örgütünün elebaşlarından Murat Karayılan'ın özel görev verdiği teröristler olduğunu duyurdu. Öldürülen teröristlerden birinin 2016'da Edremit'te lüks bir villada iç savaş ve suikast planları yaparken yakalanan MLKP'nin Doğu ve Güneydoğu sözde sorumlusu Şafak kod adlı Ulaş Alankuş, diğerinin ise Ağrı Doğubayazıt kırsalında, teröristler ile girilen çatışmada ağır yaralanarak şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Emre Dokumacı'nın katili Torhildan kod adlı Fikret Tekçe olduğu ortaya çıktı.

SURUÇ'TA YARALANDI
Alankuş'un ismi ilk kez Urfa'nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması yaparken meydana gelen patlamada duyulmuştu. 32 kişinin hayatını kaybettiği patlamada ayağından yaralanan terörist Alankuş, patlamadan 3 ay sonra Edremit'te lüks bir villaya düzenlenen operasyonda gözaltına alındı.

Güncellenme Tarihi : 12.8.2022 01:07

İLGİLİ HABERLER