Yaşam
  • 28.7.2009 15:59

SULAMA KANALINA DÜŞEN ÇOCUK BULUNAMIYOR!

Barbaros Mahallesi Küme Evleri'nde yaşayan Mertsoylu çiftinin oğlu Ömer, dün akşam saat 21.00 sıralarında kayboldu. Ömer'i bulmak için mahalle sakinleri, Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler seferber oldu.

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekipleri, Ömer'i en son gören Belediye Park Bahçe Sulama ekibinde görevli Bayram Şahin'in ifadesinden yola çıkarak, kaybolduğu ve en son görüldüğü bölgelerde projektörlerle sabaha kadar geniş çaplı arama yaptı. 4441 Sokak'taki evinin önünden geçen Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanalına düştüğü tahmin edilen Ömer'in terliklerinin sulama kanalında bulunması, boğulduğu yönündeki şüpheleri artırdı.

Mahalle sakinleri ve Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri de Ömer'in evinin bulunduğu bölgedeki sulama kanalında arama çalışmaları başlattı. Saatlerdin süren arama çalışmalarında henüz bir sonuca ulaşılmadı. Baba Ahmet Mertsoylu, Ahmet Bedevi İlköğretim Okulu 2.sınıfa giden oğlundan geriye kalan terlikleri bir an olsun elinden bırakmadı. Suyun içinde bulunan terliklerin oğluna ait olduğunu belirten baba Mertsoylu, "Dün gece 21.00'dan beri arıyoruz. Bakmadığımız yer kalmadı. Dua ediyorum, ondan geriye kalan tek şey terlikleri" diyerek gözyaşı döktü.

Bazı mahalle sakinleri üstü ve çevresi açık olan kanalda her yıl boğulma olayları yaşandığını belirterek, yetkililere tepki gösterdiler. Kanalın çevresinde oynayan çocukların ve yetişkinlerin boğulma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren mahalle sakinleri, belediye yetkililerden bir an evvel kanalın çevresini kapatmasını istediler. Sivil Savunma Müdürü Bekir Şen de olay yerine gelerek arama çalışmalarını takip etti. Sivil Savunma ekipleriyle vatandaşlar arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Vatandaşlar dalgıç ekibinin gelmemesine tepki gösterirken, İzmir'den gelen takviye dalgıç ekibi de öğle saatlerinde arama çalışmalarına başladı.

MURAT YALÇIN-MANİSA

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:03

İLGİLİ HABERLER