Asayiş
  • 20.10.2008 20:30

ŞULE PERİNÇEK: İÇİNDEN ÇIKILMASI ÇOK ZOR BİR DAVA

İSTANBUL - İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in eşi ve İP Merkez Karar Kurulu Üyesi Şule Perinçek, ''Ergenekon'' davasının içinden çıkılması çok zor bir dava olduğunu kaydederek ''Siyaseti hukukun içine uydurmaya çalışıyorlar. Bunun başarılı olmayacağı ilk duruşmadan itibaren görüldü'' dedi.
Şule Perinçek, ilk duruşmanın tamamlanmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, son derece örgütsüz bir duruşma yaşandığını, oğlu ile içeri girip davayı izleme şansı bulamadığını söyledi.
Duruşmada İP ile ilgili iki önemli konuşma olduğunu, bunları Doğu Perinçek ve avukat Mehmet Cengiz'in yaptığını dile getiren Şule Perinçek, şöyle konuştu:
''Avukat Cengiz, konuşmasında 'İşçi Partisi'nin liderinin ve yöneticilerin işledikleri herhangi bir suç varsa partiye ilişkin suçlamalar olması gerektiği' söyledi. Eğer bu böyleyse dava Yargıtay Başsavcılığına gitmeli. Eğer gerekli görülürse yargılama Anayasa Mahkemesinde yapılmalı. Biliyorsunuz ki Doğu Perinçek kamu hukuku hocasıdır. Bu işin uzmanıdır. Duruşma sırasında hukuki bakımdan son derece yerine oturan bir konuşma yaptı; 'mahkemenin yetkisiz olduğunu' söyledi. 'Yargılamaya yetkili olacak mercinin, bir ceza davası olmadığı için Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi olduğunu' ifade etti.''
Perinçek, duruşmanın 23 Ekim'e ertelendiğini hatırlatarak, ''Hakimlere bir anlamda çok hak veriyorum. Dava, içinden çıkılması çok zor bir dava. Siyaseti hukukun içine uydurmaya çalışıyorlar. Bunun da başarılı olmayacağı ilk duruşmadan itibaren görüldü. Davanın ilk gününün karar günü olduğu anlaşıldı. Siyaset hukuka sığmayacak. Bu mahkeme bir anlamda ölü doğdu'' şeklinde konuştu.
''Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli davası'' diye bilinen bir davanın böyle görülmeyeceğini'' savunan Şule Perinçek, ''Bu dava hukuk ve siyaset tarihimize kara bir leke olarak geçecektir'' iddiasında bulundu.
Şule Perinçek, bir gazetecinin, ''Eşinizi duruşma salonunda göremediniz mi?'' sorusu üzerine de ''Duruşmaya müdahil olarak katılmak isteyen DTP'liler salona girerek oturdu. O kadar ağırıma gitti ki orada cezaevinden çıkartılıp terör suçundan yargılanan bir kişi, benim yerime oturdu ve duruşmayı izledi. Böyle bir hukuki dava olmaz'' yanıtını verdi.
Doğu Perinçek ve İP üst düzey yöneticilerinin avukatı Mehmet Cengiz ise Ergenekon davasının şeklen başlatıldığını ancak fiilen başlatılamadığını söyledi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:10

İLGİLİ HABERLER