Medya
  • 8.11.2018 22:15

Süleyman Özışık Fatih Tezcan şantaj için birbirine girdi

O haber sitesi belediye başkanlarına şantaj mı yapıyor?

Sosyal medyanın en tartısmalı isimlerinden Fatih Tezcan medyada deprem etkisi yaratacak iddialar ortaya attı. Tezcan, isim vermeden bir internet sitesi sahibi olan ağabey- kardeşin AK Parti'li belediye başkanlarına şantaj yaparak tehdit ettiğini ve bu yolla maddi kazanç elde ettiğini öne sürdü. Bu ağır suçlamalara, İnternethaber yazarı Süleyman Özışık'tan jet yanıt geldi.

Fatih Tezcan her salı akşamı yaptığı canlı yayınların son bölümünde dikkat çeken iddialar ortaya attı.

AK Parti'li belediyelerden şantaj yoluyla kazanç elde eden bazı gazeteciler olduğunu öne süren Tezcan, Periscope üzerinden yaptığı yayında ağır suçlamalarda bulundu.

Tezcan şu ifadeleri kullandı;

"Bir yazar gidiyor bir belediye başkanını tehdit ediyor, onun ardından seminer dizisi veriyor ilçede! "Belediye başkanı görevden alınacak" diye yazıyor ağabeyi internet sitesinde, kardeşi diyor ki; 'Abim öyle yazıyor ama benim site ile ilgim yok' diyor. 'Ne yapmak lazım' diyor buna belediye başkanı, 'Burada bir seminer yapalım' diyor, iki kişi... 400 bin lira paralar...

'Bu dönem olmaz ama' diyor belediye başkanı 'Yeni dönemde'... 'Yoksa devam edeceğiz yazmaya' diyor, belediye başkanı da çıkarıyor veriyor 200, 300, 400 bin lira. Bunu alan yazar her gün namus satıyor medyada..."

"BUNLAR ÇETE"

Söz konusu gazetecilere ağır suçlamalar yönelten Fatih Tezcan, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Belediyelere 'götürüyor' falan yazıyor hala köşesinde. Belediye başkanına şantaj yapıyorsun ya sen ağabey, kardeş! Çete olmuşsunuz ya..."

JET YANIT GELDİ

Fatih Tezcan'ın isim vermeden yönelttiği bu ağır suçlamalara ise İnternethaberyazarı Süleyman Özışık'tan jet yanıt geldi.

Konu hakkında sosyal medyadan bir açıklama yapan Özışık, "Fatih Tezcan'a açık çağrımdır. "Elimde belge var" diyorsun. Namusun, şerefin, haysiyetin, onurun ve imanın var ise o belgeleri buradan derhal yayınla." ifadelerini kullandı.

 

İŞTE ÖZIŞIK'IN POLEMİĞE KONU OLAN O YAZILARI;

- Başkandan masallar dinlediniz!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, dile getirdiğim iddialara nihayet cevap vermiş.

Uzun uzadıya bir açıklama yapmış.

Açıklamanın başında "asfalt döktük, yol yaptık, kavşak bitirdik ve bozulan yollara yama yaptık" gibi abidik gubidik şeyler anlattığı için o bölümü direk geçiyorum.

Beni ilgilendiren kısım, iddialarıma verdiği, daha doğrusu veremediği bölümler...

Sırasıyla gidelim...

"Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinin 26 milyon olmadığına ilişkin belgemizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. 6.8 milyonluk Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü bütçesi Türkiye’deki bırakın Büyükşehir Belediyelerini, onlarca ilçe belediyesinin Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinden düşüktür" diyor Zekai Kafaoğlu...

Sevgili Başkan...

Senin doğrun böyleyse, yalanın nasıldır acaba diye çok merak ediyorum. Yani toplumun gözünün içine baka baka nasıl böyle rahat yalan söyleyebiliyorsun? Koca bir toplumu, koca bir şehri nasıl oluyor da aptal yerine koymaya çalışıyorsun, gerçekten anlamıyorum.

Sen yalan söylemeye devam edeceksin anlaşılan. O zaman topluma doğruyu ben anlatayım.

Evet, Balıkesir Belediye'sinin Özel Kalem Bütçesi kâğıt üzerinde 6 milyon 800 bin lira olarak görünüyor, burası doğru. Peki ya kâğıt üzerinde görünmeyen harcamalar?

Onlara ne diyeceğiz?

Mesela, Kültür Daire Başkanlığı'nın bütçesinden aktardığın "Özel kalem, temsili harcama bütçesi..." Oradan ne kadar para aktarıldı senin özel kalem harcamalarına?

Sen zahmet etme, ben söyleyeyim.

Kültür Daire Başkanlığı'na bir "Kod" açtın ve o "Kod" sayesinde 20 milyonla sınırlı olan Kültür bütçesini geçtiğimiz arttırdın. Bu aşamadan sonra da özel kalem bütçene tamı tamına 20 milyon para aktardın. Yani kâğıt üzerindeki 6 milyon 800 bin lira ile birlikte toplamda 26 milyon 800 bin lira para harcaması yaptın.

Detay istiyorsan onu da vereyim Başkan!

Artırım yazısını da Kültür Daire Başkanlığı'ndan “Serdar” isimli bir personelin ayarladı.

Hatta dur, biraz daha detay vereyim...

Kültür Daire Başkanlığı'nın açık veren bütçesini kapatabilmek için de bir bankaya kredi için başvurdu senin belediyen…

Bu kadarı yeter mi?

Yetmez diyorsan, bende daha çok bilgi var, onları da eklerim merak etme...

Şimdi gelelim oğlunun kafeteryasına...

Burada da yalan söylüyor, milleti kandırmaya çalışıyorsun. Orası öyle alelade bir kafeterya değil başkan, Mado, Mado!

Mado'nun sadece isim hakkını almanın bedeli 1 buçuk milyon lira. Dekorasyon ve diğer harcamalarla birlikte şu andaki fiyatı 4 milyon lirayı buluyor o kafeterya dediğin yerin...

"Kafeteryayı aile birikimlerimiz ve kredi çekilmek suretiyle açtık" diyorsun.

İlahi Başkan!

Daha üç-dört yıl önce çektiğin 120 bin liralık krediyi, "Ödeme zorluğu çekiyorum" gerekçesiyle yeniden yapılandıran sen değil miydin? Nasıl oldu da bu kadar kısa süre içinde 3-4 trilyonluk Mado açabildin?

Yok, öyle "birikimlerimiz vardı ve kredi çektik" diyerek laf kalabalığı yapmak Başkan!

Açık ve net olacaksın.

O birikimlerin neydi, neredeydi, hangi bankadaydı ve ne kadardı? O birikimlerden sonra bankadan ne kadar kredi çektin? Bunları da tek tek açıklayacaksın ki mesele tam olarak anlaşılsın.

Bu arada...

21B ihalesiyle ve yüzde 30 kırımla birilerine vermeye çalıştığın 300 milyonluk ihaleden, o ihale ile ilgili teknik takibe takılanlardan, gözaltına alınan yakınlarından ve 3 saat sorguya çekilmenden hiç bahsetmemişsin başkan?

Nedeni sorabilir miyim?

Ayrıca...

Kendimle ilgili bir çağrıda da bulunmuştum. "Madem çevrendeki yerel tetikçiler benim belediyeden nemalandığımı söylüyor. Bugüne kadar Balıkesir Belediyesi'nden ne kadar para aldığımı açıkla" demiştim.

Bunu yapmak yerine benden yargı önünde hesap soracağını söylemişsin. Başımla beraber kabul ediyorum. Beni derhal mahkemeye ver. Ver ki yapılan yolsuzluklar belgeleriyle kamuoyunun önüne saçılsın.

Son olarak...


Benim ne seninle ne de bir başka belediye başkanı ile kişisel husumetim yok. Ben, inandığım hak davasını, Allah davasını savunuyorum.

Bir kardeşimin dediği gibi...

Adnan Menderes boşuna asılmadı. Turgut Özal boşuna zehirlenmedi. Erbakan boş yere darbeyle indirilmedi. Partileri kapatıldığında yerine yeni partiler kurması boşuna değildi. 28 Şubat zulmü boşuna yaşanmadı. Erdoğan 16 yıldır boş yere kahır çekmiyor. Darbe gecesi 250 şehit boş yere canını ortaya koymadı.

Bu davanın, bu saba sancağının yere düşmemesi için yaşandı bütün bunlar. Siz daha çok çalın, daha çok vurgun yapın diye değil.

Bin defa söyledim, bin defa daha söyleyeceğim.

Ben bir partiyi değil, bir davayı savunuyorum. Savunduğum partinin içinde davama ihanet eden kim varsa benim hasmımdır, has düşmanımdır!

Allah adına kasem olsun ki bu davaya ihanet eden kim olursa olsun hem bu dünyada hem de öteki alemde yakasını bırakmayacağım!


****

- İddialar ve iftiralar!..

Ben adamın "özel kalem harcaması" adı altında 6 ayda 26 milyon parayı iç ettiğini söylüyorum. Kendisi çıkıp kamuoyuna cevap vereceğine, bölgesinde parayla satın aldığı birkaç yerel tetikçiyi üstüme salıyor.

Bana saldıran gazetecilerde birazcık akıl olsa eyvallah diyeceğim.

Hiçbiri, "Böyle bir harcama yapılmadı, yalan yazıyorsun" demiyor, diyemiyor.

Ya peki ne diyorlar?

"Süleyman Özışık kafayı Balıkesir'e taktı. Zekai Kafaoğlu gelmeden önce Balıkesir'den yüklü paralar kazanıyordu. Hatta eski Başkan Edip Uğur'a aylık 75 bin liraya danışmanlık yapıyordu. Zekai Kafaoğlu kendisine iş vermeyince saldırganlaşmaya başladı" diyorlar.

Hakaret etmek istemiyorum ama bunlarda gerçekten zekâ yok be kardeşim!

Yahu, eğer ben Balıkesir Belediyesi'nden daha önce tomarla para kazanmışsam, o zaman kazandığım bu paraların bilgisi dokümanı Zekai Kafaoğlu'nun elinde var demektir. Bir talimatla o dokümanları çıkartır ve kamuoyunun önüne koyar.

Beni de aleme rüsva eder!

Hatta buradan Balıkesir Belediyesi'nin yetkililerine sesleniyor, dahası açık mektup yazıyorum. Benim, Balıkesir Belediyesi'nden kurulduğundan bugüne kadar kaç para aldığımı kamuoyuna belgesiyle açıklayın!

Derhal açıklayın!

Ve siz…

Siz gazeteci değil misiniz siz kardeşim? Zekai Kafaoğlu'na soracağınız tek soru karşılığında bugüne kadar belediyeden kaç lira aldığımı kolayca öğrenebilirsiniz.

Sorsanıza!..

Zekai Kafaoğlu'nda da birazcık şeref ve namus var ise milletin karşısına çıksın, "Bu Süleyman Özışık var ya bu Süleyman Özışık. Benden ya da bana yakın birinden şu adreste, şu kişiler aracılığıyla şu kadar para istedi. Vermeyince bana saldırmaya başladı" desin.

Hatta Türkiye'deki bütün belediye başkanlarına sesleniyorum. Siz de aynısını yapabilirsiniz!

Ben, "Yazmasın" diye ricaya gönderdiği aracıların ismini, ve kendi telefonundan beni aramasına rağmen telefonlarına çıkmadığımı bir çırpıda ispatlarım.

O da çıkıp benimle ilgili ne iddia var ise ispatlayacak. Ya da adam gibi çıkacak, "Süleyman Özışık'ın ne bizden ne de belediyemizden bir talebi olmamıştır" diyecek. Yok öyle üç kuruş parayla beslediği tetikçileri üzerime salmak.

Ben bunun altında kalmam, geri adım da atmam!

Ben, "26 milyon parayı özel kalem harcaması adı altında iç" etti diye iftira mı atıyorum. E, mahkeme orada. İftira attığımı, böyle bir şeyin aslı astarı olmadığını belirtip hakkımda suç duyurusunda bulunsun ya!

Yüreği yetiyorsa yapsın bunu!

Bakın, altını çizerek bir not düşüyorum şuraya...

Benim bahsettiğim 26 milyon var ya. O iç edilen diğer devasa paraların yanında devede kulak kalır, kulak!

21B ihalesiyle ve yüzde 30 kırımla kimlere 300 milyonlar aktarılmaya çalışıldı? Teknik takibe kimler takıldı, kimler emniyette sorguya alındı? Zekai Kafaoğlu hangi gerekçelerle ifadeye çekildi? Belediye Başkanı'nın oğlu nasıl oldu da bir anda Mado zincirleri açmaya başladı? İki yıl önce banka kredisini ödeyemeyen başkan bir anda nasıl oldu da kendisine, çocuğuna milyonluk arabalar almaya başladı?

Siz bunların hesabını soracağınıza, tetikçilik amacıyla kullandığınız gazete üzerinden bana saldırıyorsunuz. Ben ortaya belgeli bir iddia koyuyorum. Sizin işiniz o iddiayı araştırmak değil mi? Yapıldığı iddia edilen yolsuzluğun izini sürmek değil mi sizin işiniz?

Ama hiç merak etmeyin siz!

Ortaya attığınız iddiaları mahkeme huzurunda tek tek ispat etmek zorunda kalacaksınız. Zekai Kafaoğlu'nun da sizin de peşinizi bırakmayacağım bundan emin olabilirsiniz!

SuperHaber

 


 

 

Güncellenme Tarihi : 9.11.2018 11:42

İLGİLİ HABERLER