Gündem
  • 5.8.2022 14:40

Süleyman Soylu : Az kaldı, Amerika yakında Karayılan için de taziye yayınlayacak

Bakan Soylu: Amerika yakında Karayılan için de bir taziye yayınlayacak!

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Murat Karayılan'ın özel görev verdiği 2 terörist, görevi yerine getiremeden Ağrı Doğubayazıt'ta bugün, SARI TORBAYA GİRDİ. Emniyet İstihbarat, PÖH ve Jandarma'daki Kahramanlarımıza tebrikler Amerika yakında Karayılan için de bir taziye yayınlayacak" dedi.

Ağrı Doğubayazıt'ta bugün sıcak saatler yaşandı... Murat Karayılan'ın özel görev verdiği 2 terörist etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyonun detaylarını şu sözlerle paylaştı: "Murat Karayılan'ın özel görev verdiği 2 terörist, görevi yerine getiremeden Ağrı Doğubayazıt'ta bugün, SARI TORBAYA GİRDİ. Emniyet İstihbarat, PÖH ve Jandarma'daki Kahramanlarımıza tebrikler Amerika yakında Karayılan için de bir taziye yayınlayacak..."


'RUHUN ŞAD OLSUN'

Bakan Soylu ayrıca şehit Emre Dokumacı'nın kanının yerde kalmadığını da belirterek, "Ruhun şad, makamın ali olsun. Allah bizi, şehitlerimize mahcup etmesin" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise şu ifadeler yer aldı: Eren Abluka-10 (Ağrı-Doğubeyazıt )Şehit J.Uzm.Çvş. Çetin AK Operasyonu kapsamında, 05 Ağostos 2022 tarihinde PKK/KCK terör örgüt mensubu 2 şahsın Ağrı Dağı Karabulak kırsalında görüldüğüne dair yapılan bir ihbari değerlendirilen İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından icra edilen müşterek operasyonda çıkan silahlı çatışma sonucu 2 PKK/KCK terör örgüt mensubunu etkisiz hale getirilmiştir. Örgüt mensuplarının üzerlerinde ve sırt çantalarında yapılan aramada 2 adet piyade tüfeği ele geçirildi.

Güncellenme Tarihi : 5.8.2022 14:43

İLGİLİ HABERLER