Asayiş
  • 13.1.2015 22:32

Sultanahmet bombacısının şok ayrıntıları

Canlı bomba Diana Ramazowa'nın saldırıdan 4 gün önce yanındaki bir başka kadınla Gaziantep'ten İstanbul'a geldiği ileri sürülüyor. Ramazowa ve yanındaki kadının, Gaziantep otogarına gitmek için bindikleri taksinin şoförü H.K'nın, bugün adliyeye sevkedilen 6 şüpheli arasında olduğu belirtiliyor. Savcılıkta ifadesi alınan 6 kişiden 3'ü tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. 3 kişi ise serbest bırakıldı. Ardından mahkemeye sevk edilen 3 kişi de haklarında yurt dışana çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

SULTANAHMET’te 1 polisin şehit olduğu, 2 polisin de yaralandığı canlı bomba saldırısıyla ilgili olarak 3’ü yabancı uyruklu 6 kişi sabah saatlerinde Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. 6 şüpheli soruşturmayı yürüten savcılar Okan Özsoy ve Murat Çağlak’a öğleden sonra ifade vermeye başladı. 3 yabancı uyruklu şüphelinin ifadeleri tercüman eşliğinde alındı. Savcılıkta ifadesi alınan 6 kişiden 3'ü tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi, 3 kişi ise serbest bırakıldı. Mankemeye sevk edilen  3 kişi de haklarında yurt dışana çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Savcının tutuklama istediği 3 kişiden ikisi Dağıstanlı, biri ise Türk vatandaşı. Şüpheliler "Terör örgütüne yardım ve yataklık"la suçlanıyor.

 GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA GAZİANTEPLİ TAKSİCİ DE VAR
Öte yandan gözaltına alınarak adliyeye getirilenlerden birinin Gaziantep'de taksicilik yapan H.K. (38)olduğu öğrenildi. İddiaya göre saldırının gerçekleştiği 6 Ocak Salı gününden 4 gün önce canlı bomba Diana Ramazowa yanında bir kadınla birlikte Gaziantep'in Çıksorot mevkiinde H.K.'nın taksisine bindi.

OTOGARA GİTMEK İSTEDİĞİNİ "TÜRKÇE" SÖYLEDİ
İddiaya göre canlı bomba Ramazowa taksi şoförü H. K.'ya otogara gitmek istediğini Türkçe olarak söyledi. H. K. kadınları otogara götürdü. 6 Ocak Salı günü gerçekleşen saldırının ardından canlı bomba kadının kimliği belirlendi ve izi sürülmeye başladı.
Ramozowa'nın Gaziantep'ten geldiği, yanındaki bir kadınla birlkite bir taksiye binerek otogara gittiği belirlendi. İki kadının bindiği taksiyi kullanan kişinin de kimliği belirlendi ve H.K. gözaltına alındı

"BENZEMİYORLAR"
Gözaltına alındıktan bir gün sonra soruşturmaya yürüten İstanbul Emniyeti'ne getirilen H.K.'nın yakınlarına taksisine binen kadınların, izi sürülen kadınlara benzemediğini söylediği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:55

İLGİLİ HABERLER