Sağlık
  • 18.7.2009 04:36

SÜNNET YAPILIRKEN BUNLARA DİKKAT!..

Uzmanlar, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte çocuklarını sünnet ettirebilmenin telaşına düşen velilere uyarılarda bulunurken, dikkat edilmesi gereken hususları açıkladı.
Çocukların veliler için en değerli varlıkları olduğunu belirten Adıyaman Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Yavuz Özer çocuklarını sünnet ettiren velilere, ‘çocuklarınızın sağlığını tehlikeye atmayın' uyarısında bulundu. Yaz mevsiminin başlaması ve okulların tatile girmesiyle sünnet sezonunun başladığını dile getiren Opr. Dr. Özer, çocukların sağlığı açısından sünnetin uzmanlar tarafından yapılmasını önerirken, uzmanlar tarafından yapılmayan sünnetin ciddi sakatlıklar oluşturabileceğine dikkat çekti.

Yanlış ve yetersiz sünnet yaptıranların kendilerine başvuru yaptıklarını ve yeniden sünnet ettiklerini kaydeden Özer, "Halk arasında sünnetçi adı verilen ve hiç bir vasfı ve ehliyeti olmayan insanlar bulunmakta, berberlik ve kasaplık gibi mesleklerle uğraşanların da bu önemli cerrahi işlemi yaptıkları anlaşılmaktadır. Halkımızdan en değerli varlıklarımız olan evlatlarımızın sağlığı için bu hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın mümkünse üroloji uzmanına başvurmaları en azından bu önemli cerrahi işlemi bir doktora yaptırmaları gerekliliğini vurgulamaktadır. Kanama, enfeksiyon, eksik veya fazla kesme gibi sonuçlarla karşılaşılabilmektedir. Eksik yapılan sünnetler; bir çocuk için zaten travma etkisi olan sünnet işleminin tekrarlanmasının çocukların psikolojilerinde bozulmalara yol açacağı unutulmamalıdır. Penisin uç kısmının yani tıp dilinde glans penisin yanlışlıkla kesilmesi durumunda çok ciddi psikolojik sorunlara yol açacağı ve ileri yaşlarda cinsel hayatı olumsuz yönde etkileyeceği kanıtlanmıştır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER