Spor
  • 26.8.2020 21:56

Süper Lig'de fikstür çekildi! İlk üç haftada iki büyük derbi var

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Süper Lig'in 2020-2021 sezonu fikstür çekimi gerçekleştirildi. Süper Lig Trabzonspor - Beşiktaş derbisiyle başlayacak. Galatasaray - Fenerbahçe arasında oynanacak olan dev karşılaşma ise 3'üncü haftada oynanacak.

Süper Lig'de 2020-2021 futbol sezonunun fikstürü çekildi. Riva'da bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda gerçekleşen fikstür çekimine, TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın, TFF Yönetim Kurulu Üyeleri Hasan Akıncıoğlu ile İsmail Erdem, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp temsilcileri katıldı.

11 Eylül'de başlayacak olan Süper Lig'de ilk devre, 24 Ocak 2021'de sona erecek. İkinci devre maçları 29 Ocak 2021'de tekrar start alacakken, sezon ise 16 Mayıs 2021'de tamamlanacak. Süper Lig'de 14, 17, 20, 23, 28, 33, 36, 38 ve 41'inci hafta maçları ise hafta içinde oynanacak.

1'inci hafta Trabzonspor - Beşiktaş, 3'üncü haftada Galatasaray - Fenerbahçe, 6'ncı haftada Fenerbahçe - Trabzonspor, 10'uncu haftada Fenerbahçe - Beşiktaş, 15'inci hafta Trabzonspor -Galatasaray ve 19'uncu haftada Beşiktaş - Galatasaray mücadeleleri oynanacak.

HASAN AKINCIOĞLU: YENİ SEZONDA MAÇLARI SAĞLIK KURULU'NUN BELİRLEDİĞİ ŞEKİLDE OYNAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akıncıoğlu yaptığı açılış konuşmasında, yeni sezonun hayırlı olmasını dilerken koronavirüs salgınının bitip eski günlere yeniden kavuşulacağını ifade etti. Pandemi döneminde yoğun çalışma gerçekleştiren sağlık personellerine teşekkür eden Hasan Akıncıoğlu, "Yeni sezonda maçları Sağlık Kurulu'nun belirlediği şekilde oynamaya devam edeceğiz. Dün yaptığımız toplantıda ekim ayından itibaren statların kapasitesinin yüzde 30'u kadar seyirci alma yönünde karar aldık. Futbol güzel bir oyun ve hepimizin görevi değer katmak. Futbol ailesi olarak değerli kulüplerimizin yaşadığı zorlukların farkındayız" dedi.


Süper Lig'in ilk hafta programı şöyle:

MKE Ankaragücü - Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor
Demir Grup Sivasspor - Aytemiz Alanyaspor
Hes Kablo Kayserispor - Kasımpaşa
Çaykur Rizespor - Fenerbahçe
Atakaş Hatayspor - Medipol Başakşehir
Galatasaray - Gaziantep FK
Fatih Karagümrük - Yeni Malatyaspor
Göztepe - Yukatel Denizlispor
Trabzonspor - Beşiktaş
Fraport TAV Antalyaspor - Gençlerbirliği
İttifak Holding Konyaspor (BAY)

İŞTE DERBİ HAFTALARI:

1. Hafta | Trabzonspor-Beşiktaş
3. Hafta | Galatasaray-Fenerbahçe
6. Hafta | Fenerbahçe-TrabzonSpor
10. Hafta | Fenerbahçe-Beşiktaş
15. Hafta | Trabzonspor-Galatasaray
19. Hafta | Beşiktaş-Galatasaray

GALATASARAY'DAN FİKSTÜR AÇIKLAMASI

Fikstür çekiminin ardından Galatasaray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak açıklamalarda bulundu. Albayrak, "İnşallah bu sene çektiğimiz acıları yüce Allah'ım ne bize, ne de rakiplerimize yaşatmaz. Koronavirüsün en büyük acılarını biz çektik. Kendim, hocamız Fatih Terim ve başkanımızın hastalığı. Bizi son derece üzdü ve şampiyonluktan etti." ifadelerini kullandı.

 

Güncellenme Tarihi : 26.8.2020 21:59

İLGİLİ HABERLER