Dünya
  • 22.4.2019 23:52

Süper zenginin 3 çocuğu Sri Lanka'daki patlamada öldü

Danimarkalı milyarderin 3 çocuğu Sri Lanka saldırılarında hayatını kaybetti.

Danimarka'nın en zengin iş adamlarından olan Anders Holch Povlsen'ın 4 çocuğundan üçünün Sri Lanka'daki terör saldırılarında öldüğü açıklandı.



Dünyaca ünlü hazır giyim markası Bestseller'ın sahibi ve alışveriş sitesi ASOS.com'un büyük hissedarı iş adamı Anders Holch Povlsen'ın (46) çocuklarının ölüm haberini Povlsen'ın basın danışmanı duyurdu.

Anders Holch Povlsen ile ilgili görsel sonucu

Basın danışmanı, Povlsen’in çocuklarının Paskalya bayramını Sri Lanka'da geçirdiklerini belirterek, saldırıda hayatını kaybeden üç çocuğun ismini açıklamadı.

İngiliz Daily Mirror gazetesi’ne göre, Povlsen 6,7 milyar dolarlık bir servete sahip iş adamının kızı Alma, saldırıdan 4 gün önce kardeşleriyle çekildiği bir fotoğrafı Instagram’da paylaşmıştı.

Danimarka Dışişleri Bakanlığı, ülkede yaşanan bombalı saldırılarda üç Danimarka vatandaşının hayatını kaybettiğini doğrulamıştı.

Sri Lankalı yetkililer ise, bombalı saldırılarda hayatını kaybeden 290 kişinin içerisinde 36 yabancı uyruklu olduğuna inandıklarını ve morglarda hala kimliği belirsiz kişiler bulunduğunu bildirmişti.

BBC’nin aktardığına göre, hayatını kaybedenler arasında 5 İngiliz, 2 ABD, 1 Portekiz, 6 Hindistan, 2 Türk, 2 Çin, 2 Avustralya, 1 Hollanda ve 1 Japonya vatandaşı bulunuyor.

Sri Lanka’da, Pazar günü sabah saatlerinde Kochchikade'de St. Anthony's, Katana'da St. Sebastian ve Batticaloa'da bir kilise ile başkent Kolombo'da beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine saldırılar düzenlenmişti.

Bu saldırıların ardından, Dehiwala'da hayvanat bahçesi yakını ve Dematogoda banliyösünde patlamalar meydana gelmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 23.4.2019 00:04

İLGİLİ HABERLER