Gündem
  • 26.1.2014 22:08

Süreyyya Önder’den CHP’ye eleştiri

Mitinge katılan HDP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sırrı Süreyya Önder, CHP’yi tercih ettiği adaylar nedeniyle eleştirdi.
Şişli Meydanı’nda gerçekleşen aday tanıtım toplantısına çok sayıda partili katıldı. Mitingde Öcalan posterleri dikkat çekti. İlçe adaylarının tanıtımının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayları Sırrı Süreyya Önder ve Pınar Aydınlar partililere seslendi. Sırrı Süreyya Önder, İmralı’da dün gerçekleştirdiği ziyarete değinerek, “Yüzyıldır sürdürülen bir imha, inkar savaşını sona erdirmek, demokratik bir çözüm, eşit ve özgür bir yaşam için yollardaydık. Sayın Öcalan’ın yanındaydık barış için. Hepinize selamı var” dedi.

Konuşmasında Sarıgül’ü de eleştiren Önder, "Sarıgül diyor ki ’Bütün Kürtler bana oy verecek’. Bundan haberi yok herhalde. Adama derler ya sayı saymasını bilmiyorsun, ya dayak yememişsin“ ifadelerini kullandı.

Kadir Topbaş’a da yüklenen Önder, "Gezi olayları sırasında Topbaş ortadan kayboldu" diye konuştu. CHP’nin aday seçimlerini de yanlış bulduğunu söyleyen Önder, şöyle konuştu:

"Bakın Ankara’da Mansur Yavaş’tan, bu partiye, Yılmaz Güney’e çeteci diyen Ahmet Kaya’ya küfreden bir insanı, MHP’nin bile kapı eşiğine koyduğu bir insanı ne yapacaksın? Madımak’ta anmaya mı götüreceksin? Sende hiç yüz yok mu? Sarıgül için solun umudu diyorlar. Böyle diyen yarım akıllı solcular da var. Bize de solu bölmeyin diyorlar. Biz yıllardır zindanlardayız. Sizin bu solun umudu dediğiniz adamı hiç yanımızda görmedik. Beylerin sofrasında, Koçlar’ın emrinde . ’O benim abim’ diyor. Kadir Topbaş’ı da kulağının tozundan öpüyorlar. Solculuk ucuz bir şey değil. Adamın ağzını yırtarlar.”

Önder, Boğaz’daki karayolları arazisini yıktıracaklarını, yapılan AVM’yi de yıkacaklarını belirterek, "Orayı yıktıracağız. Onu da halkın sosyal ihtiyaçlarına tahsis edeceğiz. Ulaşımı öğrencilere, yaşlılara, gençliğe ücretsiz yapacağız. Sarıgül’ün sözü bu kuzey ormanları için, ‘Buraları keserseniz kötü olur’. Sanki sendeki akıl hükümette yok” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:09

İLGİLİ HABERLER