Dünya
  • 16.8.2009 11:04

SURİYE AZ DAHA TÜRKİYE’Yİ VURUYORDU

İsrail merkezli Debka sitesi, Japon istihbaratına dayandırdığı haberinde, Suriye’nin mayıs ayında Kuzey Kore ve İran ile ortaklaşa geliştirdiği bir balistik füzeyi denediğini ancak füzenin bir hata nedeniyle, belirlenen boş alanı değil, Türkiye sınırına 60-70 kilometre uzaklıkta bulunan kendi köyünü vurduğunu öne sürdü.
Kuzey Kore’nin askeri araştırmalarını yakından izleyen Japon Gizli Servisi’ne göre, Pyongyang’da üç ülkenin ortaklaşa geliştirdiği iki füze, İran üzerinden Suriye’ye getirildi.
İki hafta süren hazırlıklardan sonra, iki füze denenmek için rampaya yerleştirildi. Şam’ın güney doğusundaki Salakhand’dan ateşlenen füzelerin, Irak, Türkiye ve Suriye arasındaki El Kamışlı’da boş bölgeyi vurması bekleniyordu. Ancak füzelerden birinin rotasında bilinmeyen bir nedenle sapma meydana geldi.

Kısa menzilli balistik füze, hedefe 350-400 kilometre uzaklıkta bulunan Mabrig köyünü vurdu. Halep’in kuzeyinde Türkiye sınırına çok yakındaki köyde, 22 kişi hayatını kaybetti, 60 kişi de yaralandı. Köyün bir ay boyunca herhangi bir gaz kaçağına karşı karantinaya alındığı da öne sürüldü. İkinci füze ise, ateşlendikten kısa bir süre sonra, yolun yarısında boş bir alana düştü.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:44

İLGİLİ HABERLER