Gündem
  • 11.5.2013 16:28

Suriye’de kimyasal silah kullanıldı mı ?

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Suriye’den gelen yaralılarda kimyasal silah izi olup olmadığı konusunda, “Tetkikleri bir haftadır yapmaya başladık. Alınan örnekler teknik donanıma uygun olan Ankara’da merkez laboratuarlara gönderiliyor. Şüphemiz var, bu şüpheyi realize etmemiz lazım” dedi.
Program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Müezzinoğlu, Reyhanlı’daki patlamaya ilişkin sorular üzerine, "Bölgeye ambulansları sevk ettik. Ambulans helikopter ve ambulans uçakları sevk ediyoruz. Hastanelerde boş yatak tespitlerini yapıyoruz. Hayatını kaybedenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.
Ankara’da gerçekleştirilen hemşire eylemlerine ilişkin soru üzerine Müezzinoğlu, sağlık personelinin 24 saat kesintisiz insana hizmet ettiğini belirterek, "Sağlık personeli hem mesleğini icra ediyor, hem de memnuniyet sağlamaya çalışıyor" dedi. Mesleğin bitirildiğine ilişkin iddialara katılmadığını söyleyen Müezzinoğlu, "Hemşirelik mesleği aksine güçlendiği ve saygınlığının arttığı bir dönemi yaşıyor" ifadelerini kullandı. Hemşire açığına ilişkin de konuşan Müezzinoğlu, "50 bin hemşire açılığı var. 20 bin hemşire çalışmalarımıza katkı sağlıyor. 3 yıl içinde bu açığı kapatacağız" diye konuştu.
Suriye’den gelen yaralılarda yapılan kimyasal silah incelemesiyle ilgili laboratuar sonuçlarının sorulması üzerine Müezzinoğlu şunları kaydetti: "Sonuçlar geldi ama net sonuçlar yok. Kimyasal laboratuarlarda testleri yapılıyor ama net vardır diye bir sonuç yok. Tetkikleri bir haftadır yapmaya başladık. Alınan örnekler teknik donanıma uygun olan Ankara’da merkez laboratuarlara gönderiliyor. Şüphemiz var, bu şüpheyi realize etmemiz lazım."
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:27

İLGİLİ HABERLER