Dünya
  • 27.1.2014 23:13

Suriye görüşmelerinde çözümsüzlük

BM ve Arap Birliği’nin Suriye özel temsilcisi Lehdar El İbrahimi, Suriyeli tarafların bugün devam eden görüşmelerinde henüz herhangi bir ilerleme olmadığını, tarafların halen kadın ve çocukların Humus’tan nasıl çıkacaklarını tartıştıklarını söyledi.
İbrahimi, bugünkü görüşmelerin, sabah ortak yapılan ve Suriye hükümeti tarafından ilan edilen temel ilkelerin ele alındığı toplantı ile ardından öğleden sonra kendisi ile taraflar arasında ayrı ayrı görüşmeler olmak üzere dünkü formatı tekrarladığını belirtti.
Görüşmelerde, dün üzerinde anlaşmaya varılan, kadın ve çocukların Humus kentinden çıkarılması planının nasıl uygulanacağı konusunda fikir alışverişi yapıldığını kaydeden Suriye özel temsilcisi, ancak şu ana kadar kente gidecek insani yardım konvoyu üzerinde herhangi bir anlaşmaya varılamadığını bildirdi. İbrahimi, “Hükümet, kadın ve çocukların kentten çıkarılması planını gerçekleştirmeye çalışıyor ancak keskin nişancılar ve her türden sorunlar nedeniyle bu o kadar kolay değil” şeklinde konuştu.
Tarafların müzakerelerin devam ettirilmesi yönünde isteklilik gösterdiklerini dile getiren İbrahimi, ancak yaklaşık 3 yıldır süren savaşın bir anda bitmesi gibi bir beklenti içerisinde olmadığını ifade ederek, “Ne yazık ki ateşkes veya Suriye’de uygulanan şiddetin azaltılması üzerinde henüz bir anlaşma yok” dedi.
Suriye özel temsilcisi Lehdar El İbrahimi ayrıca, tarafların yarın da görüşmeleri sürdürecekleri bilgisini verdi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:07

İLGİLİ HABERLER