Dünya
  • 17.4.2018 09:32

Suriye hava savunma sistemi Humus üzerindeki füzeleri etkisiz hale getirdi!

Suriye'den son dakika haberi... Reuters'ın haberine göre Suriye hava savunma sistemi Şaryat Hava Üssü'ne hedeflenen füzeleri Humus şehri üzerinde etkisiz hale getirdi

Reuters Haber Ajansı'nın Suriye Devlet Televizyonuna dayandırdığı habere göre Suriye hava savunma sistemi, hava sahasını ihlal eden ve Şaryat Hava Üssü'ne hedeflenen füzeleri Humus üzerinde etkisiz hale getirdi.

Duma'da kimyasal silah kullanıldığı iddialarının ardından Cumartesi günü ABD, Fransa ve İngiltere Şam yönetimine karşı hava saldırısı düzenledi. Saldırının ardından bugün de yeni bir hava saldırısı düzenlendiği iddia edildi.

Amerikan medyasına yansıyan haberlere göre, Humus vilayetinin hava sahasına atılan füzeler Suriye hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildi. Füzelerin Şayrat Hava Üssü'nü hedef aldığı belirtilirken, nereden ve kim tarafından atıldığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. ABD Savunma Bakanlığı bölgede ABD'nin herhangi bir askeri eyleminin olmadığını belirtti.

Suriye resmi haber ajansı SANA ise, "Suriye hava savunma sistemi, Humus üzerinde hava sahasını ihlal eden füzeleri etkisiz hale getirdi" diyerek haberi duyurdu.

Arap medyasından yerel kaynaklar ise, Suriye'nin hava sahasında İsrail uçaklarının görüldüğünü öne sürdü.

Sputnik'in haberine göre askeri kaynaklar, fırlatılan ve etkisiz hale getirilen füze sayısının 10 olduğunu açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, bölgede kendilerinden kaynaklanan herhangi bir askeri hareketliliğin bulunmadığını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Eric Pahond, "Şu anda bu bölgede ABD askeri hareketliliği yok." açıklamasında bulundu.

13 Nisan'da ABD, İngiltere ve Fransa ortak hava saldırısı başlatmış ve Suriye'deki bazı hedeflerin vurulduğu açıklanmıştı.

Geçen yıl Han Şeyhun şehrinde gerçekleşen kimyasal saldırı sonrası Amerika, seyir füzeleri ile Şaryat Hava Üssü'nü vurmuştu.


 

Güncellenme Tarihi : 17.4.2018 09:33

İLGİLİ HABERLER