Gündem
  • 2.9.2013 13:12

Suriye krizinde kilit: Türkiye

DHA'ya konuşan Schulz, “Türkiye özellikle Suriyeli mültecilere insanı yardım konusunda saygıyı hak ediyor. Sorunun askeri müdahaleye gerek kalmadan çözülebilmesi için Türkiye'nin rolü önemli” dedi.

AVRUPA Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, SPD Federal Milletvekili Joachim Poss ve Gelsenkirchen Belediye Başkanı Gabriele Preuss ile birlikte Poss'un doğup büyüdüğü Hasseln semtindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne bağlı Mescid-i Aksa Camisi'ni ziyaret etti. Camiyi gezip bilgi alan ve ardından gündeme yönelik konuşma yapan Schulz, ziyaretinin sonunda DHA'ya Türkiye'nin Suriye politikasıyla ilgili özel açıklama yaptı.

TÜRKİYE'NİN YAPTIKLARI SAYGIYI HAK EDİYOR

Suriye konusunda Türkiye'nin insani anlamdaki tutumunu örnek gösteren Schulz, şunları söyledi: “Türk hükümeti ve halkına Suriyeli mültecileri kabul edip gösterdikleri misafirperverlikten dolayı saygı duyuyorum. Hiç bir ülke Türkiye'nin insani yardım konusunda sergilediği tavrı gösteremedi. Bu örnek davranıştan dolayı teşekkür ederim. Türkiye'nin bölgede önemli bir güç olduğu ve olası durumda Suriye'deki iç savaşa askeri gücüyle müdahalede bulunabileceği unutulmamalı. Umarım böyle bir durum olmaz. Ayrıca bölgeye askeri müdahaleye gerek kalmaması için taraflar ve özellikle Rusya olmak üzere konunun muhatabı ülkelerle görüşme konusunda Türkiye anahtar rol oynuyor.”

AB ÜYELİĞİNİ DESTEKLİYORUM

Schulz, cami kültür merkezindeki konuşmasında Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini her zaman olduğu gibi desteklediğini belirterek, “Türkiye'nin AB üyeliğinin ne kadar önemli olduğu şu anda bir kez daha ortaya çıkmıştır. Güçlü ve denge unsuru bir ülke olması, hem Akdeniz hem de Karadeniz'le sınırın olması büyük avantaj” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:20

İLGİLİ HABERLER