Dünya
  • 6.9.2013 16:00

Suriye muhbirlere para ödeyecek!..

Suriye hükümeti, iki yılı aşkın bir süredir devam eden iç savaşta ilk kez yaptığı bir açıklamayla, ‘yabancı teröristlerin’ yakalanmasına yardım edenlere para ödülü verileceğini açıkladı.Hükümet, ‘Suriyeli olmayan bir teröristi’ teslim eden herkese 500 bin Suriye poundu verileceğini duyurdu.

Devlet televizyonundan yapılan kısa açıklamada, yabancı uyruklu teöristlerin nerede olduğu hakkında bilgi veren ve yakalanmalarına yardımcı olanlar da ödül alacak.

Açıklamada, teröristlerin yakalanmasına yardım edenlerin bilgilerinin gizli tutulacağı ve güvenliklerinin sağlanacağı belirtildi.


Komutanları hakkında ihbarda bulunan isyancılara da af teklif eden Suriye hükümeti, ‘ihbarda bulunanların geçmişte suç işlemiş olsa bile affedileceklerini’ duyurdu.

ÇİN: OPERASYON ÇÖZÜM GETİRMEZ
Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Rusya’nın St. Petersburg kentinde düzenlenen G20 zirvesinde ABD Başkanı Barack Obama ile görüştü.

Jinping, Suriye’deki krizin askeri operasyonla çözülemeyeceğini belirtti ve politik çözüm seçeneğini destekledi.

Xinhua haber ajansının verdiği bilgiye göre Jinping, “Suriye’deki kaosun sona ermesi için doğru olan tek yol politik çözüm. Askeri seçenek sorunu köküne kadar çözümleyemez” dedi.

‘BM KARARI BEKLENMELİ’   
Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye özel temsilcisi El Lahdar el İbrahimi, Suriye krizi konusunda tüm ülkelerin BM kararını beklemesi gerektiğini vurguladı.

El İbrahimi, Suriye konusunda yasaların belirleyici olması gerektiğini ve ‘BM karar almadan hareket edilmesinin yanlış olacağını’ belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, ‘askeri operasyonun politik çözüm şansını tıkayacağını’ ifade etti.  (Ntvmsnbc)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:14

İLGİLİ HABERLER